Ny målarkurs på gång…

Är du sugen på att komma igång med att måla akvarell och teckna olika motiv? Nu håller jag en kurs i Svedala där både de som är nybörjare och de som har lite målarvana är välkomna.

Jag kommer att undervisa genom att visa och berätta, demonstrera olika tekniker, låta er prova på massa saker, dela ut övningar att jobba vidare med, tipsa om resurser online och ge feedback så att alla kan utvecklas i sitt skapande.

Ni kommer att måla på plats i bibliotekets lokaler. Inför kursstart kommer du att få en lista på rekommenderat material – jag säljer tyvärr inget på plats. Huvudfokus kommer att ligga på att använda akvarell i kombination med olika pennor. Under kursens gång kommer jag ta med olika typer av material så att du får prova på och kanske upptäcka nya tekniker som du gillar?

Datum: söndagar 5 mars, 12 mars, 19 mars, 26 mars samt 2 april.

Tid: klockan 9:30 – 12:30.

Pris: 1500kr som betalas via faktura.

Minst fem och högst tio deltagare behövs till kursen.

Du anmäler dig till christinatecknar@gmail.com

Kalendern för 2023 är här!

Nu är det säljstart av kalendern och de finns hos Carinas café i Svedala och på Galleri KVIS.

De är i A3-storlek (som vanligt) och kostar i år 140kr. 

Urban sketching symposium

Nu var det ett tag sedan som jag var ute i världen på tecknaräventyr. Om vi inte räknar att campa i Tyskland förstås… 

När jag fick reda på att årets internationella symposium skulle hållas på Nya Zealand avskrev jag tanken på att åka så långt. Men sedan började jag fundera kring att se det som en fortbildningsresa som jag kunde dra nytta av i mitt företag? När sedan en vän från Malmö urban sketchers också bestämde sig för att åka var det givet –  vi ska åka på den längsta resan någon av oss gjort!!!

Följ våra äventyr på Instagram mellan 4-26 april. 

Malmö urban sketchers – utställning 2023

Tillsammans med övriga medlemmar i Malmö urban sketchers ställer jag ut på Galleri KVIS i Svedala. Vår utställning har vernissage lördagen 20 maj och avslutas söndagen 28 maj. Öppet under lördagar och söndagar kl. 11-15.  

Vad som är speciellt för oss urban sketchers är att alla är välkomna att delta på våra gemensamma sketchwalks och att vi följer ett fastslaget manifest:

• Vi tecknar på plats, inomhus eller utomhus, och fångar det vi ser utefter direkta iakttagelser.
• Våra skisser berättar om vår omgivning, platser där vi lever och dit vi reser.
• Våra skisser vittnar om en tid och en plats.
• Vi är sanna mot det vi iakttar.
• Vi använder oss av alla typer av material och värnar om våra individuella stilar.
• Vi stödjer varandra och tecknar tillsammans.
• Vi delar med oss av våra skisser online.
• Vi visar världen, en teckning i taget.

Sommarkurs på Skurups folkhögskola

I sommar håller jag återigen en kurs i urban sketching på Skurups folkhögskola. Under kursens gång kommer vi att gå genom perspektiv; hur det funkar, knep för att undvika att teckna perspektiv och diverse varianter för att återge världen på just ditt speciella sätt. Vi kommer att kika på fordon, växtlighet, byggnader och människor. Att teckna just människor kan vara skrämmande men vi ska se till att avdramatisera det.

Ni kommer att få lära er olika sätt att måla er omvärld och utforska möjligheterna hos olika material under processen. Först och främst kommer vi att gå genom akvarell i kombination med olika pennor, men även gouache, färgpennor, tuschpennor och kritor kan användas.

Kursens syfte är att få igång er som urban sketchers och skicka ut er i världen! Du kommer att upptäcka en givande hobby som går att utöva varhelst du befinner dig och ger dig en chans att knyta framtida kontakter med urban sketchers från hela världen.

Som kursdeltagare förväntas du följa med mig ut och teckna! Jag kommer visa dig att det är helt okej med en nyfiken publik och så visar vi alltid varandra vad vi tecknat för att få feedback och uppmuntran.

Kursen vänder sig till såväl nybörjare som vana tecknare. Inom urban sketching är ALLA välkomna och vi värnar våra individuella uttryck.

Mer information om hur du anmäler dig finner du på Skurups folkhögskolas hemsida.