Malmö urban sketchers – utställning

29-30 maj samt 5-6 juni 2021, på Galleri KVIS i Svedala

Deltar med lite “urban sketches” tillsammans med övriga deltagare i gruppen Urban Sketchers Malmö. Vi håller öppet under två helger mellan klockan 11-15 där vi glatt visar våra olika skisser och berättar mer om vad urban sketching innebär. Våra bilder följer organisationen Urban sketchers manifest och vi tecknar världen så som vi ser den. 

Förhoppningsvis tillåter både väder och pandemi att vi samlas för sketchwalks i Svedala och visar hur urban sketching kan se ut i praktiken.

Måla akvarell med lokala motiv i Svedala

Har du redan akvarellfärger liggande hemma men vet inte hur du ska komma igång att måla? Kanske har du målat för länge sedan och behöver inspiration för att börja igen? Eller så är du fortfarande i nybörjare? I vilket fall som helst så passar denna kursen dig.

Vi kommer på ett enkelt och opretentiöst sätt att gå genom material och hur det kan hanteras för att teckna utomhus. Fokus blir på lokala motiv i Svedala, men att teckna på plats kan göras var som helst i världen. Du kommer att upptäcka en givande hobby och finna att det finns ett globalt nätverk av inspirerande urban sketchers.

Målet med kursen är att våga måla ute på plats och där kunna känna glädje över teckningar med sneda hus och krokiga tak. Vi är inte arkitekter utan målar för att det är kul! Förhoppningsvis märker du som deltagare att akvarell och blandad media kan vara riktigt spännande.

Vi ska kika på hur perspektiv fungerar; gå genom grunderna, hur det tillämpas i praktiken och hur vi kan strunta i reglerna och “gå på känsla”. Det blir också genomgång av hur vi målar akvarell på ett lättsamt sätt samt tips om hur färgpennor, tusch och diverse annat kan användas för att skapa en egen bild. Inte bara perspektivet behövs för att skapa ett “djup” i bilden och kursdeltagarna kommer att få flera tricks för att åstadkomma just detta.

Om du är sugen på att delta så anmäler du dig via studieförbundet Bilda.

Sommarkurs i urban sketching

I sommar håller jag en veckolång kurs på Skurups folkhögskola i urban sketching – vi ska ut och rita! When in Europe don’t miss Skurup…

Kursen är i vecka 30 och pågår mellan måndag 26/7 kl.12.00 – fredag 30/7 kl.15.00. Mer information och anmälan finns på Skurups folkhögskolas hemsida.

Jag hoppas att få träffa nyfikna och entusiastiska kursdeltagare (för det är så jag känner mig) och att kunna inspirera och lära alla lite nya tips och tricks.