Måla/rita, Svedala Svedala, akryl, akrylfärg, fastighet, muralmålning, väggmålning

Väggmålning

I våras fick jag en förfrågan från en bostadsrättsförening här i Svedala om jag kunde tänka mig att göra en väggmålning i deras korridor? Motivet som önskades var en avbildning av själva bostadshuset och att jag gärna fick ta upp färgerna från befintlig väggutsmyckning.
 
Det här projektet lät verkligen jättekonstigt och var därmed inget jag ville tacka nej till! Jag påpekade noga att jag verkligen inte gjort något liknande tidigare men att jag gärna åtog mig att måla på väggen. 
 
 
Efter sommarens semester, resor hit och dit och barnens simskola så visste jag att det fanns en lucka på ett par veckor då jag skulle vara fri från alltför många andra åtaganden. Så när barnen börjat skolan passade jag på att dra igång måleriet. 
 
Själva planen på hur det skulle se ut hade jag naturligtvis funderat på en längre period - det gäller att ha någon typ av skiss att utgå från och något att visa upp som kan förklara för föreningen vad jag har tänkt mig. 
 
 
Jag försökte dela upp målandet i mindre etapper för att jag inte skulle stå för långa stunder i taget. Det var svårt att tänka på ergonomin när jag stod och målade rakt upp och ned på väggen så jag sa till mig själv att efter två timmar så var det slut för dagen. Och det funkade ju fint för jag hann aldrig tröttna på det! 
 
 
Jag använde mig både av referensfoton, skisser av huset och fri tolkning av olika andra hus från byn. Min tanke med de små husen vid sidorna är att de ska fungera som en platsangivelse. Själva fastigheten i sig är så klart distinkt på sitt vis men jag ville påpeka att vi befinner oss i tegelbyn Svedala. 
 
Och nej man kan inte se alla dessa husen från punkten jag haft som utgångsläge - här snackar vi konstnärlig frihet och en ommöblering av byn. 
 
 
Jag måste erkänna att jag inte är van akrylmålare men att det funkade över förväntan! Frågade om råd både i bygghandel och konstnärsbutik om hur jag skulle gå till väga och fick så bra hjälp. 
 
En enorm fördel med att måla med akrylfärg är allt går att måla över! Detta var jag sjukt tacksam för den dagen då jag upptäckte att jag målat fel antal balkonger?! Trots att jag tyckte jag var så noga med att räkna och greja så blev det fel. Kanske att jag hade kunnat låta det vara kvar men JAG skulle hela tiden veta att det var fel... 
 
 
Även om mediet var nytt för mig så tycker jag att stilen är vad jag brukar måla? Visst är det lite snett och krokigt, men så blir det när man envisas med att måla på känn och lita på ögonmåttet. Skulle jag dra fram en linjal och måla efter så skulle det inte längre vara i min stil och målarglädjen skulle försvinna ganska omgående. 
 
Har under projektets gång fått positiv feedback och glada tillrop från de som bor i huset! Själv känner jag mig nöjd och glad över att jag vågade ge mig ut på okänd mark.