Måla/rita, Svedala Galleri KVIS, Svedala, Svedalahästar, almanacka, fika, kalender, swedish fika, utställning

Svedala-almanackan 2020

Nu har äntligen almanackan för 2020 landat här hemma! Helt objektivt måste jag säga att jag tycker den är ännu snyggare detta året än förra. 
 
Den stora skillnaden för mig har varit att jag vetat om att jag vill genoföra det här projektet ett helt år i förväg. Jag har alltså haft gott om tid att göra bilder som kan passa både i motiv och format.
 
Till mitt företag har jag även köpt in en scanner som gjorde att jag slapp sitta ute i trädgården och fotografera bilderna i år. Så mycket enklare att scanna dem än att behöva vänta på solljus. För var exakt är solen när man behöver den så här års?!
 
 
Jag har dessutom hunnit bli lite lite mer van att använda Photoshop så jag har lagt till små bildtexter. För om det var något som folk efterfrågade förra gången så var det platsangivelser! Så detta har jag tagit lärdom av och försökt att tillmötesgå efterfrågan.
 
Sedan har jag också lärt mig att det är bäst om almanackan går att köpa på en fysisk plats så i år finns det redan möjlighet att köpa dem hos Carinas café på Långgatan 30 i Svedala. Från och med Kulturkalaset den 5:e oktober finns den även till försäljning på Galleri KVIS. Priset är sig likt från förra året - 120kr. 
 
 
Och apropå Kulturkalas så är det dags för ytterligare en gemensam utställning på KVIS där alla medlemmar har varit välkomna att lämna in alster. Temat denna gång är svenska högtider och SveDalahästar. Tolkningen är helt fri och det finns inga rätt och fel!
 
Min tolkning av detta är att Swedish fika faktiskt är en liten högtidsstund oavsett om man fikar för att fira något, fikar ute på café eller tar en fika hos en vän. Man sätter lite guldkant på tillvaron helt enkelt. Så jag ställer helt sonika ut både planscher och originalmålningar och alla är till försäljning. 
 
Hjärtligt välkomna på helgens kalas och vernissage! Eller varför inte titta förbi Carinas på lite fika och almanacka?
 
 
#1 - - Gunilla:

Finns det kvar 1 ex av din, Christinas, almanacka? Alltså år 2019.

Svar: 2019 finna några exemplar kvar av. Har du möjlighet att gå till Carinas café i Svedala så ser jag till att det finns där. 🙂
Christina Forsberg