Måla/rita, Urban sketching Galleri KVIS, Gibson's, akvarell, harley davidson, mc-verkstad, motor, motorcyklar, måla, teckna

Målarbesök på Gibson's

Till sommaren ska det vara utställning på Galleri KVIS i Svedala där alla medlemmar är välkomna att lämna in verk. Temat för utställningen är "växter och motorer" eftersom det brukar vara vernissage samtidigt som det är motor- och veterandag ute på byn. 
 
Har besökt utställningen men aldrig varit med själv men tänkte ändra på det i år. Det som jag märkt är att många gillar att måla blommor men inte lika många siktar på själva motordelen av utställningen? Eftersom jag inte vill vara som alla är det precis det som jag gör... 
 
 
Det är ju lite tråkigt att sitta hemma och försöka måla efter foton på nätet (och i värsta fall olagligt pga av upphovsrätten) så jag kontaktade Gibson's MC här i Svedala. Jag tänker alltid att det är bäst att höra efter om det är okej att sitta och måla inne på ett företag innan man stövlar dit och sätter igång. 
 
Jag fick snabbt svar och kände mig hur välkommen som helst. 
 
 
Det var helt perfekt att sitta i deras butik och måla medan vårstormen yrde utanför. Än så länge har vädret lämnat en del övrigt att önska när jag haft tid att sitta ute och måla. Så att sitta inomhus och känna att jag får bra saker gjorda var perfekt!
 
Jag har alltså aldrig målat motorcyklar förut. Jag vet knappt hur en motorcykel fungerar. Men jag tänkte att hur svårt kan det vara? 
 
 
I vanliga fall skissar jag aldrig innan jag ger mig på att teckna och måla. Men här tog jag mig den tiden för att bekanta mig med motivet. Det kom att handla om formerna - här har vi en bränsletank, sedan går det ner ett rör som möter upp en annan form, det bildas en triangel någonstans och sen ska däcken på plats. Låter lite flummigt men det hjälpte att tänka så i detta fallet. 
 
Kände också att det var lättast att måla först och sedan göra teckningen ovanpå färgen. På det viset kan jag göra mindre justeringar lite lättare. Har man väl dragit dit en linje är det så definitivt medan ett färgfält inte stör ifall det hamnar lite utanför linjerna. Sedan är mina målningar inga exakta avbilder av verkligheten och det är inte meningen heller. Då hade det varit lättare att bara ta ett foto? 
 
 
Just nu sitter jag och filosoferar över om jag ska ha med namn och årsmodell? Får fundera lite till och sedan göra fler målarbesök.