Måla/rita, Urban sketching Malmö urban sketchers, Urban sketching, akvarell, akvarellfärg, måla, teckna

Fler sketchwalks

Folk frågar ofta om jag håller på och målar mycket när jag är ledig? Inte så ofta som jag skulle vilja och behöva för att må bra skulle jag vilja svara där.
 
Visst har jag varit igång och hängt med på sketchwalks i Malmö och jag har haft lite beställningar att pyssla med. Men för att känna mig lite lugnare inför kommande utställning i oktober skulle jag önska att jag hade tid och ork att ge mig ut på lite mer urban sketching här hemma. Men det kommer nog tillbaka snart!
 
 
I slutet av maj så möttes lite urban sketchare vid Fiskehoddorna i Malmö och målade. Jag och Annika satte oss mitt emot hoddorna och med ryggen mot Tekniska museet satt vi och pratade och målade hela träffen. Eftersom vi båda besitter utmärkt simulankapacitet funkade detta alldeles utmärkt. 
 
Det är sällan jag blir så jäkla nöjd som jag blev med den dagens skiss! Men nu flöt allting på och alla bitar föll på plats av sig själv. Jag kände för att måla först, lägga till linjer i bläck och sedan måla lite till. 
 
 
Nästa träff var vid möllan i Slottsparken och det blev också supermysigt. Extra roligt tycker jag att det är när det dyker upp nya urban sketchers som vill prova på, komma igång eller bara bli inspirerade. Kanske att gruppen kan växa och bli större? 
 
Vid dagens fika så diskuterade vi kommande symposium i Amsterdam, workshops och kanske kan vi rent av få hit någon instruktör till Malmö i framtiden? Lite tankar och funderingar till nästa års gemensamma utställning dök också upp.
 
 
Jag känner mer och mer att det här med lösa avarellskisser och urban sketching är som att meditera - jag behöver få lov att vara kreativ med jämna mellanrum annars imploderar jag! Förhoppningsvis kommer jag att har mycket mer kvalitativ och kreativ tid framöver.
 
Har erbjudit mig att leda lite urban sketching på Galleri KVIS inspirationsdagar nästa vecka och det ska blir riktigt kul! En kvalificerad gissning är att det blir jag som är mest inspirerad och peppad efter detta. 
 
Vill passa på och önska alla där ute en glad midsommar!