Måla/rita, Resor, Urban sketching Amsterdam, Gamle Hvam, Kinnekulle, Läckö, Läckö slott, Monark, Norge, Oslo, Symposium, Urban sketching, akvarell, friluftsmuseum, motorcyklar, måla, semester, stavkyrka, teckna, urbansketch, vikingar, vikingaskepp

Campingliv

Vi har precis kommit hem från ett par veckors camping med tält, stormkök och hela köret. Hela familjen har överlevt tältprojektet och faktiskt fått blodad tand inför kommande semestrar. Ärligt talat har det inte varit så dramatiskt annorlunda från att bo på lite enklare vandrarhem - man sköter sig själv och grundförväntningen är ju inte att komma till uppdukad frukostbuffé direkt. 
 
 
Jag har verkligen försökt vara flitig med målandet under semesterveckorna och dessutom har jag varit snabb så att inte resten av sällskapet skulle lacka ur och tröttna på mig halvvägs. Första stoppet var Oslo där vi spenderade två dagar (och en jäkla massa pengar, hur dyrt kan det vara att bo där?!).
 
Fick i vanlig ordning näääästan med hela motivet när jag målade en stavkyrka på friluftsmuseum. Ska försöka få för vana att måtta upp lite bättre innan jag sätter igång. Ehem...
 
 
På ett annat museum vi besökte var det visserligen stängt men man fick lov att gå runt, klänga i hinderbanan, kolla på gamla hus och djuren som bodde där. Så medan barnen for omkring passade jag på att måla ett knuttimrat litet hus. Som en glad överraskning så delade museet min bild på Instagram så att fler skulle kunna se den. 
 
 
När vi besökte Arvika hade vi tur nog att komma under de dagar som vikingar huserade på Sågudden. Barnen fick prova på att skjuta med pilbåge, kasta yxor, slåss med (trä)svärd och följa med ut på tur med vikingaskeppet. Jag kände mig nöjd bara att sitta och måla skeppet och filosofera en stund. 
 
 
Kunde inte låta bli att måla motorcyklar igen när vi kikade runt i Torsby. Kände mig sugen på att försöka måla nåt mer på hemmaplan innan utställningen "Växter och motorer" hemma i Svedala. Ni kommer väl hoppas jag? 
 
 
Vår andra campingplats låg vid Kinnekulle och inte långt från Läckö slott som vi så klart besökte. Så himla maffigt ställe! Vi hängde med på en dramatiserad visning av slottet så att även barnen skulle få nåt bra ur det hela. Och det var det väl värt - en helt underbart galen piga visade runt oss som om vi befunnit oss mitt i 1600-talet, vi fick träffa slottsfrun och fick en del insikter om att det inte alltid var "bättre förr". 
 
Hann med en snabb skiss av slottet innan vi packade ihop och gick på ny upptäcktsfärd inomhus för att undkomma det annalkande regnet. Vi har haft två jättefina veckor och jag ser fram emot att fortsätta sommalovet en bra stud till. 
 
Idag har jag mest landat efter semesterresa nummer ett. För nu är det dags att fylla på färglådan, vässa pennorna och dra iväg till Amsterdam imorgon!