Måla/rita, Resor, Urban sketching Gran Canaria, Kanarieöarna, Svedala, Svedala kyrka, experiment, fika, kaffe, måla, pastell, semester, teckna

Omstart?

Om 2019 har haft en knackig start med sjukdomar här hemma så avslutade vi i alla fall 2018 på ett jättebra vis - familjen åkte på semester till Gran Canaria över jul och nyår! Ingen stress och absolut inga "måsten" att hinna med. Så jäkla skönt! 
 
 
Vi bodde på ett familjevänligt hotell i Bahia Feliz och där hade man säkert kunnat spendera hela semestern utan att lämna området. Men eftersom vi är rastlösa personer så hyrde vi en bil och gjorde så många utflykter vi hade lust med. 
 
 
Det var inte alltid som jag kunde ta mig tid att skissa de fina gamla byggnaderna i byarna vi besökte utan fick vara så snabb det bara gick när tillfälle bjöds. Min filosofi har blivit att försöka se tillfällena när man fikar, sitter på en lekplats eller sitter och väntar på något som utmärkta snabbskissmöjligheter. Det finns liksom inte tid och möjlighet att hitta den perfekta vyn eller ljuset utan det är bara att köra på! 
 
Jag kommer inte skriva ett helt inlägg om semestern utan vill man kika på fler bilder från Gran Canaria så kan man göra det på Instagram
 
 
Nu i början på januari köpte jag ytterligare en skissbok (ehm, till samlingen) där jag tänkte fortsätta med mina små hemma-kludd och diverse experiment. Jag tycker det känns bra att ha alla små tankar och skisser samlade i en bok istället för att sprida lösblad över skrivbordet, vardagsrummet och sedan se dem sugas upp i diverse svarta hål som existerar här hemma. 
 
Testade lite med pastellkritor som jag återigen blivit nyfiken på. Vi får se om det leder någonstans eller stannar vid lite märkliga bilder här och där. 
 
 
Förra veckan satte jag mig och gjorde någon typ av genomgång av vilka effekter olika material får på resultatet. Upptäckte snart att svart bläckpenna kanske inte är det mest spännande jag kan teckna med?! Helt klart kunskaper jag ska ta med mig när jag fortsätter teckna både ute och hemma vid köksbordet. 
 
Sen är det på nåt vis befriande att veta att jag inte behöver låsa mig i ett uttryckssätt och säga att "detta är min stil" utan kan glatt fortsätta experimentera och bara njuta av den processen ibland. Vissa dagar känner jag att jag behöver mina linjer i teckningen som stöd för att kunna jobba vidare med måleriet och andra känner jag för att direkt börja måla utan stöd. Låter flummigt - jag vet!
 
 
Detta nya år måste jag också försöka tänka ut saker jag ska pyssla med i mitt företag. Tanken på webshop har så klart slagit mig - men då måste jag ha något att sälja innan den startas. Affischer, vykort och sånt funderar jag också på. En idé som jag börjat fila på är en typ av fika-bild med olika koppar och kakor. Nu gäller det bara att hitta ett bra uttryckssätt och så genomföra hela projektet. Lätt som en plätt? 
 
Jag måste också tänka ut hur i hela friden jag ska marknadsföra mig och mina teckningar. Ett steg på den vägen kommer vara en medverkan på Svedala Företagsmässa i april. Jag räknar kallt med att ha fått flera snilleblixtar innan dess och ha en klar och tydlig plan för hur detta ska gå till. 
 
Säg gärna till om det finns någon produkt som just DU skulle vilja köpa eller se mina bilder på! 
#1 - - Alicia Sivert:

Jag vill inspireras av din inställning i år! Att hitta skissmöjligheter i korta pauser. Måla eller teckna ofta, mycket, snabbt och enkelt. Väldigt roligt att få se din kyrka i olika tekniker!

Svar: Istället för att vara snabb med att fiska upp telefonen vill jag vara den som drar fram ett litet skissblock ur väskan! Kyrkan kom sig av att jag ibland känner att jag kört fast och behöver byta perspektiv och teknik (eller iaf kolla genom alternativen).
Christina Forsberg