Måla/rita Breath of the Wild, Star Wars, Zelda, akryl, måla, skissa, snölandskap, tavlor, vintage, återbruk, återvinning

Återbruk av tavlor

För ett tag sedan var vi på Myrorna i Malmö och kollade runt. Egentligen skulle vi ha ett skrivbord till lillebror men det fanns ju så klart inte utan vi kom hem med andra grejer istället. 
 
Jag spanade in tre olika tavlor eftersom jag fått lite inspiration att måla in oväntade saker i redan befintliga målningar. Idén i sig är inte världsunik men varje tavla blir ju helt klart olik sitt original. 
 
 
Första tavlan jag gjorde om hade från början ett ganska ordinärt snölandskap. Jag säger inte att den är dåligt målad men kanske lite slarvigt? Målar man direkt på masonit utan att grunda med något så är det kanske inte menat att bli ett storslaget verk. 
 
 
Jag gjorde som så att jag skissade lite idéer på ett papper och sedan ritade jag ut konturerna av ett kraschat rymskepp som landat i snön. Började med blyerts men det funkade ju inte alls så jag bytte till att teckna med en Molotowpenna med flytande akrylfärg - helt rätt beslut! 
 
Min ambition var att försöka få det att se ut som skeppet varit i tavlan från början (hrm...) och kanske måla i samma manér som resten av tavlan. Det var lättare sagt än gjort kan jag meddela men att jag lade en grund med någon sorts strukturpasta hjälpte onekligen. På detta viset går alla penseldrag åt rätt håll och jag behövde inte bekymra mig så mycket om strukturen på underliggande färg. 
 
 
Att måla i akryl var en kul omväxling från mina akvareller och jag tyckte att jag lärde mig en del under resans gång. Första lärdomen var att inte trycka ut så mycket färg åt gången eftersom den torkade fort som tusan... Å andra sidan är det tacksamt med färg som torkar snabbt och där man kan måla över ljust på mörkt och vice versa.
 
 
På staffliet vilar idag ett skogslandskap som håller på att omvandlas till en scen från spelet Zelda - breath of the wild. Spelade det jättemycket i början på året men sedan jag fått problem med händerna blir det sällan spelat. Men måla det kan man ju göra? 
 
Tavlan blir etappmålad när jag har tillfälle att sitta i lugn och ro så det går sakteliga framåt. Denna veckan är det ju sportlov och då kunde man ju tänka sig att ledig tid kan läggas på detta? Men så fort jag tänker tanken att sätta mig själv i en hörna kommer alltid ett - MAMMAAAA?! 
 
#1 - - Alicia Sivert:

Men så roligt! Och så väl genomfört! Ser fram emot nästa :)

Svar: Det var så himla kul! Att bara ha roligt är något jag glömmer ibland när det är målardags.
Christina Forsberg