Måla/rita, Svedala, Urban sketching Bara, Killehuset, Klågerup, Svedala, akryl, akrylfärg, akvarell, kalender, väggmålning

Kalender och annat kul på gång

Jag har sedan tidigare vetat om att jag har två veckors "ledighet" efter att ha haft sommarlov med barnen och före det att jag själv påbörjar mina studier vid Malmö universitet. Vad göra med all denna tid då?! 
 
Förra året fixade jag en kalender med motiv från Svedala och min tanke är att göra om bedriften i år. Den blev så pass väl emottagen att det vore dumt att låta bli helt enkelt! Nu vet jag vilket format jag ska använda på bilderna och har möjlighet att förbereda mig bättre - lägga till bildtexter bland annat. 
 
 
Började lite smått med en höstig bild eftersom det är vinterhalvåret som är krångligast att vara ute och måla på. Nu hade jag ett foto från tidigare promenader att gå efter. Det är ju inte lika kul att sitta hemma och måla som att vara ute på urban sketching men vädret sätter ju gränser ibland. Snö är fint på bild men ingen höjdare att vara ute och måla i om jag säger så.
 
 
Jag lade ut frågan på Facebook om det finns fler ställen i Svedala som kan målas av och möljligtvis komma med i kalendern? Och jisses vad folk engagerade sig, tipsade och kom med uppmuntrande tillrop! Jag har skrivit upp alla tips och går genom listan efter vad som är möjligt att besöka under min "lediga" tid. 
 
Killehuset i Bara har jag tidigare fått frågan om varför jag inte målat av? Jag har inte haft något bra svar där och har inte riktigt haft koll på vad det var för hus heller. Men nu har jag målat av en oerhört charmig och krokig liten byggnad... 
 
 
Ett annat ställe som jag blev tipsad om är Klågerups slott. Min första tanke var "ligger det ett slott i Klågerup?". Har åkt förbi på vägen hundratals gånger men egentligen aldrig någonsin reflekterat över vad som dolde sig bakom träden. Hade turen att träffa på fastighetsägaren så att jag kunde fråga om lov att sitta på gräset och måla.
 
I vanliga fall bryr jag mig inte om sånt eftersom jag är på allmän plats men det känns inte bra att klampa in på privat mark och sätta sig hur som helst. Naturligtvis glömde jag bort att dela ut ett riktigt visitkort - men tavlan är till salu om intresse finns! Ska bara se till att få med den i kalendern först...
 
 
I övrigt så är byggnationen på granntomten i full gång. Det har varit ett jäkla brummande och vibrerande de senaste veckorna och det beror på de här maskinerna. Tog mig en liten sketchrunda i helgen och förevigade monstren som bor här. Ska se om jag vågar mig ut när de är aktiva också?
 
 
Förutom mina kalenderbilder så har jag ett annat spännande måleriprojekt på gång. Det är en bostadrättsförening här i Svedala som kontaktade mig i våras med frågan om jag inte kunde göra en väggmålning i deras trapphus? Det lät som ett jättekul projekt och jag tog mig glatt an uppgiften.
 
Fram tills nu har jag mest bara haft funderingar och idéer kring hur jag skulle avbilda huset på väggen. Men nu när barnen börjat skolan igen hade jag planerat in för att sätta igång på riktigt! I vanliga fall skissar jag inte så mycket innan jag börjar måla men nu kändes det mer än nödvändigt för att kunna förklara hur jag tänkt mig resultatet. Även jag själv behövde testa om idéerna skulle fungera i praktiken innan jag satte igång att måla direkt på väggen. 
 
Jag kommer försöka dela upp det här måleriet på så många dagar som möjligt så att jag inte får ont i ryggen. Det gäller ju att tänka på ergonomin! Jag tar lite bilder på framstegen och tänker att det kommer ett längre inlägg om bara detta framöver.