Måla/rita, Svedala, Urban sketching Malmö urban sketchers, Svedala, Urban sketching, akvarell, företagsmässa, konstrunda, sketchwalk, teckna, tekopp

Tecknat och upplevt i april

Trots varannan dags-paniken inför mässan gick det jättefint att medverka på Svedala företagsmässa! Jag pratade med massa folk, visade mina bilder, sålde lite almanackor och "Swedish fika" och försökte mingla lite så att andra företagare känner till att jag finns. Än så länge tror jag stenhårt på det här med att skynda långsamt och ta ett steg i taget. 
 
 
Det som är lite kul är att man har egentligen inte en aning om vem det är man står och pratar med? Kan vara redan frälsta fans eller kanske nya kontakter som kan leda till bra samarbeten? Vi får se vad som händer i framtiden helt enkelt. 
 
 
Veckan efter mässan fyllde jag år! Hipp hurra och en utflykt till Köpenhamn blev det. Både barnen och jag roas av konstiga saker - jag vill rita dem och de vill helst pilla på dem. Zoologiska museet är bra för där får man lov att göra både och. 
 
 
På långfredagen kunde jag ägna mig helt och hållet åt konst i olika former. Åkte runt på egen hand till olika utställningar under konstrundan. Jag satsade lite på samlingsutställningarna för att känna att jag täckte in "allt". Hann med att besöka Café Hos Mig, stenladan i Torup och Öppna sinnen på Limhamn. 
 
Jag blir alltid så himla glad av att se vad folk i omgivningarna skapar och det verkar sprudla av kreativitet i hela Skåne! Egentligen hade jag tänkt fortsätta vidare till ytterligare mål men kom förbi Skåre på sydkusten och där stannade jag till och målade en fiskebåt. Fortsatte av bara farten att måla min tekopp när jag kommit hem... Ibland gäller det att passa på och bara måla vidare av lust. 
 
 
I och med att det vankas fina och soliga dagar så har även lusten att gå ut och måla kommit tillbaka. Jag behöver lite värme och gärna solsken för annars fryser jag och då blir det verkligen inte bra att sitta någonstans och försöka vara kreativ?! 
 
Just dessa husen vid torget i Svedala har jag målat flera gånger men det verkar som om jag aldrig känner mig "klar" med dem. Men det gör inget tycker jag. 
 
 
Har även dragit igång ett nytt projekt efter att kakorna blev klara - min tanke är att teckna olika arkitektoniska detaljer från Svedala och sätta ihop till en poster. Gillar att arbeta på detta viset där jag gör en liten bit i taget och kan pausa mellan varven. 
 
Och ni som bor nära Svedala kommer väl på sketchwalk lördagen 11 maj? Vi ska få lite historier kring byn berättade för oss, kort presentation av vad urban sketching är för något, teckna fritt på byn och så visar vi varandra vad vi åstadkommit och lite fika på det. Det blir KUUUL! 
 
 
#1 - - Alicia Sivert:

Men som jag gillar Svedalaprojektet med de arkitektoniska detaljerna! Längtar efter att få se mer!

Svar: Det kommer mer så småningom tänker jag. Gillar att ha flera saker på gång samtidigt och detta är ett perfekt projekt att plocka fram på regniga dagar.
Christina Forsberg