Måla/rita, Urban sketching Malmö, Malmö urban sketchers, dammsugare, fika, hallongrotta, kaffe, kakor, kanelbulle, kladdkaka, mazarin, morotskaka, muffins, prinsesstårta, rulltårta, schackrutor, scones, semla, swedish fika, tårta

Swedish fika, hus och lite kaffe

Trots goda intentioner i början av året så har jag en smygande misstanke om att jag inte blivit flitigare på att blogga än jag varit tidigare... Ehm. Men ibland händer det! 
 
Kan också vara så att jag haft tankarna på annat håll? Ska vara med på en företagsmässa i nästa vecka och detta föregås ju så klart av en hel del planering. Ena dagen tycker jag att jag har koll på läget för att få vild panik nästa dag när saker inte verkar falla på plats. Idag är en sådan dag när jag tänker att jag har koll på läget. 
 
Har forsatt försöka komma överens med skrivaren och nu tror jag att vi fått till en ganska bra relation. Detta är ju så klart en förutsättning för att komma vidare med företaget så som jag tänkt det. 
 
 
Just i dagarna kör jag en liten lansering av min första poster och det direkt från mitt egna lilla tryckeri på ovanvåningen. Alla bilder är målade av undertecknad och komponerade i en smakfull komposition (hö hö). Man kan få den som A4 för 60kr eller en A3 för endast 100kr. Naturligtvis kommer jag att kunna skicka ut den till långväga kunder men har inte varit förutseende nog att jag beställt hem kuvert. Men från och med nästa vecka kan alla i hela Sverige köpa min fika! 
 
 
Projektet har tagit längre tid än jag är van vid men jag är så nöjd över att jag lyckades övervinna min brist på tålamod och slutföra det hela. Varje bild är målad med akvarell, inscannad och behandlad i Photoshop där jag även kunnat pyssla ihop dem till en gemensam design. Jag ska inte upprepa vilka svordomar jag dragit när saker inte funkat som jag tänkt, men en del har varit ganska färgstarka... Och så får jag erkänna att jag lärt mig massor om hur jag kan använda Photoshop! För mig kändes det i alla fall som det. 
 
Än så länge har jag ingen webshop man kan handla i men det går bra att skicka ett mail, lägga en kommentar eller liknande så kontaktar jag Dig!
 
 
 
Säsongen för urban sketchers i Malmö har dragit igång! Senaste tillfället kunde vi till och med sitta ute och teckna. Är så glad över att vara social med mina tecknarkompisar igen! Här hemma är det liksom ingen som bryr sig om hur pappret känns i min senaste skissbok eller vilken penna jag upptäckt att jag gillar. Men när jag träffar likasinnade kan vi diskutera sånt. Skönt att det finns folk till allt! 
 
I dagarna väntar mer bildbehandling, utskrifter, mässförberedelser och kanske en och annan skiss för att rensa hjärnan. 
#1 - - Alicia Sivert:

Ljuvlig och väldigt frestande illustration! Fint möte mellan koppdesign och kakor tycker jag. Heja!

Svar: Tusen tack! 😊 Känner faktiskt att jag blev genuint nöjd själv och det händer minsann inte alltid. Försöker öva på att bli mindre självkritisk... 🙄
Christina Forsberg