Måla/rita, Svedala, Urban sketching Sandvik, Svedala, Urban sketching, akvarell, industri, tegelhus

Energi sökes?

Efter förra inlägget om min toppendag har jag känt att jag haft lite av en svacka rent tecknarmässigt. Visserligen har jag ritat vidare mellan varven och ibland har det blivit helt okej, men energin i bilderna har saknats. 
 
Eftersom jag jobbat några veckor efter sommarledigheten så är det ju där min energi försvinner. Min arbetssituation är underlag för en hel uppsats så jag nöjer mig idag med att konstatera att det är inte bra för mina händer att ha ett monotont jobb... 
 
Så hur peppar jag då mig själv att försöka fortsätta teckna och måla när det blir helt "fel" ibland? 
 
 
Ena dagen satte jag mig utanför Sandviks tjusiga fasader vid stationen i Svedala och lyckades få till det ganska bra enligt mig själv. Jag började skissa upp strukturen med akvarell och sedan lägga till mer detaljer efterhand. Till och med texten på byggnaden satt där den skulle!
 
 
Nästa gång jag var ute och tecknade blev allt fel och jag kom hem helt missnöjd med vad jag åstadkommit. Efter att jag konstaterat att jag tagit ett för litet papper och försökt klämma in alldeles för många byggnader så kändes det bättre. Om jag vet var det gick snett så kanske jag inte gör just det misstaget nästa gång? Jag kallar det en "prototyp".
 
 
Nya mantrat för mina teckningar blir att fortsätta tills jag åstadkommer något som jag blir nöjd med. Efter en halvdan bild på byggnaderna ovanför så fortsatte jag att måla en kaffekopp lite snabbt och slarvigt. Och koppen som jag lade 5 minuter på blev jag mycket nöjdare med än industrilokalerna som jag lade en timme på.
 
Det är inte alltid tiden det hänger på utan även känslan, energin och inspirationen. Låter ju helflummigt, men kanske någon kan förstå vad jag menar? 
 
 
I helgen så fortsatte jag på en målning som jag började på en mulen dag som visade sig bli en regnig dag. Regn och akvarell går inte ihop så det blev en liten paus. Det var även skönt att återuppta skissen och starta en ledig söndag med att gå ut och måla en stund i lugn och ro. 
 
I skrivande stund så ska jag vara ledig i fyra dagar i rad och det ska bli så himla skönt! En chans att räta ut händerna lite, få lite "egentid" på förmiddagarna och försöka få till några fler lokala målningar? 
 
Imorgon så kommer Antikrundan till Svedala! Inspelning kommer ske ute vid Stenladan bredvid Torups slott och jag ska åka dit för att kika på folk och se om jag hittar nåt spännande att skissa. Det är inte säkert att jag får plats att komma in i lokalerna men jag tänker att det blir nog en låååång kö i vanlig ordning och det fina med köer är att folk håller sig någorlunda stilla och något mer lättskissade då. 
 
För övrigt sitter jag och fnular på en väggkalender med skisser från Svedala (och kanske ett par utflykter). Nu ska bara alla bilder in i datorn, beskäras, kollas över och så ska de laddas upp på en hemsida och beställas. Lätt som en plätt?