Allmänt, Måla/rita Sandvik, Svedala, akvarell, teckna, urban sketching, urbansketch, utomhus, utställning

Skissat i Svedala

Jag har nu gjort flera utflykter där jag packar med ett block istället för en skissbok. Är väl ingen skillnad tänker ni? Jo men ska jag lyckas åstadkomma lite fristående målningar till utställningen i november vill det till att blocken åker med ut också! 
 
Har fortfarande lite lätt ångest över att ställa ut - för vem ska komma och kolla? Vem ska köpa? Vad ska jag måla? Vad vill folk köpa? Frågorna är helt klart fler än svaren för tillfället. 
 
 
Idag var jag ute och gjorde två hela teckningar. Vädret var ju fint och jag skulle inte hämta några barn förrän klockan 13, så varför inte? Först parkerade jag mig vid Bandstationen men kände att det blev alldeles för tråkig bild för att jag skulle känna mig nöjd med dagen. 
 
 
Traskade vidare ner till torget istället och satte mig där en stund. Denna gången blev jag lite mer nöjd med resultatet. Tror det beror på att min stil består av det lite stressade och skissartade uttrycket? Låter flummigt men ju mindre tid jag har till mitt förfogande desto modigare blir jag med linjerna och färgen åker på snabbare och flödigare.
 
Ibland måste jag ju hinna klart inom överskådlig tid och har inte möjlighet att sitta och fippla för mycket med detaljerna. Det kan vara lite farligt att snöa in på småsaker för rätt var det är sitter man och ritar varenda fönsterspröjs, tegelsten och små små detaljer och blir aldrig klar. Så rent tecknarmässigt mår jag bra av att stressa lite. 
 
Idag var det faktiskt några personer som stannade till, tittade lite när jag målade och småpratade. Jag tipsar så klart om kommande utställning (gah!) och ger dem ett litet visitkort. Roligast tyckte jag var att träffa damen som glatt pekade ut på min teckning var hon bott som barn. Sedan undrade hon om jag tog emot beställningar - så vi får väl se vad som händer?
 
 
Och i helgen som gick tillbringade jag kanske en timme eller så sittande på en liten pall nere på perrongen här i Svedala medan jag tecknade Sandviks gamla industrilokaler. Hyfsat nöjd med resultatet trots att jag inte "stressade"... Fast jisses vad jag känner att jag måste gå och måla något annat än tegelbyggnader vid det här laget!? Det är samma tre färger som används i målarlådan mest hela tiden - brunt, blått och grönt. Får gå och sätta mig i nåt bostadsområde med putsade hus i olika färger tror jag.
 
Några förslag till lämpliga motiv? 
 
Om inte annat har jag gått och köpt en helgalen färgpenna med rött/gult/blått i en salig blandning - använder jag den lite släpper nog färgspärrarna all världens väg. Jag har roliga tankar och är inspirerad att göra saker på nya sätt, men har jag frimodigheten att bara ösa på färg hur som helst eller leka mer med perspektiven? Inte ännu...