Allmänt, Måla/rita Faber & Castell, Kuretake, Penstore, akvarell, brush pen, lekplats, pennor, teckna

Skissar lite och köper nya pennor (igen...)

I torsdags var vi på tur i Malmö eftersom barnen behövde nya sommarbyxor. Det är märkligt hur alla kläder plötsligt är för små eller fel i säsong? Vi avslutade eftermiddagen på Teaterlekplatsen och då passade jag på att skissa lite.
 
Denna gången testade jag att måla träden först och sedan rita dit lite gubbar med svart penna. Är inte helt nöjd med hur det blev men det kändes uppfriskande att testa ett nytt sätt att ta sig an ett motiv. Och snabbt går det ju också när man målar "omvänt"! Kan tänka mig att öva upp denna tekniken när jag målar människor också.
 
 
Det mesta av tiden har sedan dess gått åt att försöka att inte skissa. Har fått ont i händerna av jobbet och det påverkar så klart förmågan att kunna rita längre stunder. Så jag tröstshoppade lite nya pennor istället... 
 
 
Jag testade en penselpenna som jag egentligen köpt till barnen och blev helt kär! Nu visade det sig att den var vattenlöslig så det var inget långsiktigt alternativ för mig. Jag har några brush pens från Faber Castell sedan tidigare och dem gillar jag - det är starka färger, de blöder inte genom pappret och de är vattenfasta. Nackdelen med dem är att själva spetsen inte fortsätter vara spetsig hela pennans livslängd. 
 
Såååå jag forskade lite på Penstore och hittade några japanska varianter, med nylonspets och refillmöjligheter. Och när jag var igång och handlade så var det lika bra att komma upp till kostnadsgränsen så att jag fick hem sakerna fraktfritt. Ehem...
 
Har bara provritat nya pennorna men de verkar spännande! Får se om jag orkar dra mig ut och teckna idag? 
 
 
När jag skriver att jag inte tecknat så är det en sanning med modifikation - det verkar omöjligt för mig att lägga ned pennan en hel dag? Små snabba skisser verkar det bli ändå trots att jag inte klarar av någon längre sittning. 
 
Vissa människor klottrar medan de pratar i telefon och jag klottrar små ögonblicksbilder av barnen när de håller på med olika aktiviteter. Det bra övning och barnen tycker det är skoj när de ser att den lilla streckgubben "är ju jag, mamma!".