Allmänt, Måla/rita, Resor Smygehamn, Smygehuk, akvarell, båt, folk, färgpennor, hamn, marint, skissa, urban sketching

Måla hus, båtar och lite folk

Idag har vi haft en härligt långsam söndag med sen frukost, inga planer och lite tid över för att måla. Kanske beror det långsamma tempot på att lillebror dragit på sig feber och mest sitter och vilar eller leker stillsamma lekar? Jag njuter friden så länge det varar.

(null)

Hade en ganska fridfull ledig dag i veckan som gick också. Passade på att lämna Svedala för att måla fyren i Smygehuk. Medan jag spanade runt i Smygehamn hittade jag ett annat motiv också - en båt på land och lite röda små stugor i bakgrunden. 

Själv blev jag himla nöjd med denna målningen och det kändes nytt och fräscht. Misstänker det beror på att jag lämnat alla bruna tegelbyggnader på hemmaplan... Sen är marina motiv kanske extra tilltalande?

(null)

Jag fick en liten kreativ dipp när jag var klar med båten - men botade detta med en räkmacka. Kände mig ändå inte nöjd med fyren så jag pysslade vidare med färgpennorna hemma. Det svåra är att veta när det är dags att sluta pilla med en bild och istället gå vidare till nästa?

(null)

Vi var hos frisören med storebror i veckan och eftersom där fanns folk som höll sig förhållandevis stilla passade jag på att skissa. Jag körde på med akvarell och fyllde bara i lite detaljer med färgpenna. Tror jag ska försöka öva mer på denna tekniken för att fånga människor snabbt! 

Jag vill gärna få med folk i bilderna för det ger dem mer liv och rörelse, men det är verkligen inte lätt. 

(null)

Övade vidare på att måla folk när vi satt och väntade på tennisträningen. I vanliga fall spelar även lillebror men han kändes alldeles för slö och förkyld för att vara med denna gången. Han fick vara med på bild istället. Även någons förälder kom med på bild - folk som väntar är tacksamma att måla eftersom de stannar på samma plats. 

Idag är målsättningen att göra lite mer på uppgiften till illustrationskursen. Har märkt att jag kastar mig över nya uppgifter med stor entusiasm för att sedan plana ut och snarare börja göra allt möjligt annat istället? Ska skärpa mig lite. En stund i alla fall.