Allmänt, Måla/rita Torup, akvarell, block, bokskogen, jaktpaviljongen, skiss, traktor, urbansketch

Ibland är det bra med ett block!

Idag traskade jag iväg för att hämta ut bilen från sin omfattande service. Var mentalt förberedd på vad det skulle kosta - men var inte förberedd på att de skulle hålla frukoststängt precis exakt när jag kom traskande.

Så jag hade att välja på att sitta och stirra planlöst ut i luften eller gå och hitta något att skissa? Jag var ganska förberedd eftersom jag tänkt åka ut i Bokskogen för att skissa hus, träd och såna prylar. Fast lycka till att hitta spännande motiv i det industriområde jag nu befann mig i?!

(null)

Gick bort mot macken och då stannade en traktor till för att tanka. Snabbt som tusan gjorde jag denna skissen och hann slänga på färgen först när traktorn försvunnit. Fick sällskap av en lastbilschaufför på kafferast och huxflux hade tiden jag behövde avverka gått. 

Löste ut bilen och drog ut i skogen. 

(null)

Satte mig i skuggan och hittade en trevlig vinkel på Jaktpaviljongen som ligger nära Torup. Fick sitta ganska ostört även om ett par skolklasser på utflykt drog förbi. Kan ha att göra med att lärarna gastade på eleverna att inte gå fram och störa? Jag tar mycket hellre spontana frågor från barn än att lärarna går omkring och skriker. 

Snarare var det nyfikna ankor som störde mer. De var helt orädda och skulle fram och undersöka mina vattenfärger såpass att jag fick sjasa bort dem tillslut.

(null)

Marodörerna var ju söta men lite störiga. 

För övrigt har jag lyckats storhandla mat i sällskap med barnen (utan psykbryt) så jag känner mig som värsta superhjälten! En kaffe på det och vad som helst kan uträttas i eftermiddag...
#1 - - Alicia:

Meh! Vilka ledsamma lärare! Jag tänker att det är bland det viktigaste vi som skapar kan lära barnen - att det finns andra sätt en kan fördriva tid på än med en mobil i handen!

Svar: Eller hur?! Och så är det inte sällan som barn kommer fram och kikar när de vuxna inte "vågar" för de är rädda att störa. Jag pratar gärna med folk när jag är ute! 😊
Christina Forsberg