Allmänt, Måla/rita illustration, kurs, teckna, utmaning

Illustrationskurs


Efter nyår satt jag och tittade på kursalternativ inom illustration och teckning av olika slag. Hittade en distanskurs på Forsbergs skola i Stockholm som verkade lovande och anmälde mig. 

Jag känner väl att jag vill ha lite mer kunskap än "tycker det är roligt att rita" och har gått "nån workshop eller så". Plus att jag till sist kanske kommer fram till målet att skicka in portfolio till förlag i hopp om att få jobb/uppdrag? 

(null)

Nu är jag framme och jobbar på kursbrev nummer tre som handlar om färg. Färgcirklar, komplementfärger och saker är sådant jag har koll på sedan tidigare. Men nu måste jag tvinga ut mig själv på nya äventyr där jag ska använda färg på nya sätt, bryta perspektivregler (gaaaaaah!) och måla lite vildare. Fauvismen är inte min "-ism" kan jag säga redan nu...

(null)

Min idé om att vara vild och galen i skissboken - teckna ganska snabbt? Men jag håller mig fortfarande till korrekt perspektiv, realistisk färgåtergivning etc. När min uppgift gick ut på att göra abstrakta collage började jag nästan gråta av frustration för jag hade ingen aning om vad jag höll på med. Funderar ibland på att fråga mina barn om råd. 

(null)
 
Nu kan jag i alla fall släppa loss lite i skissboken! Desto snabbare jag ritar och desto mindre jag stannar och analyserar desto bättre tenderar det att bli. Eftersom jag är så van vid att mina bilder ska bli "fina", efterlikna verkligheten och att det "ska bli nåt" när jag tecknar så är dessa nya sätt att förhålla sig till bildskapande outforskad mark för mig...