Måla/rita, Resor Lissabon, Portugal, Urban sketching, akvarell, semester, urbansketch

Hej Lissabon!

Så har vi då landat i hyreslägenheten i Lissabon och spenderat vår första dag ute på stan. Kändes som en bra idé att köpa biljetter till sightseeing-bussarna där man kan hoppa av och på som det behagar. På det viset kunde vi få se ganska mycket utan större ansträngning. 

(null)

Vi tog ett avhopp i närheten av Parque Eduardo och hittade både lunch och en lekplats i närheten. Min vana trogen skissade jag så klart medan barnen klängde runt och lekte. Det blev en liten studie av träden och en kiosk som låg där. 

(null)

Hittade nästa buss och åkte vidare på tur mot hamnen och fortsatte mot Torre de Belém. Detta är alltså en kvarleva från 1500-talet då man fortfarande kände sig tvungen att ha ett starkt sjöförsvar. Nu var det mest invaderat av turister som köade för att komma fram och se.

Medan resten av familjen lekte tafatt passade jag på att göra en typ 20 minuters-skiss. Efter ett tag märkte jag att det stod folk bakom mig och pratade kinesiska och hummade uppskattande efterhand som jag lade på akvarellfärg. Att ha en publik är inget som bekommer mig längre så när jag var klar så hälsade jag glatt på dem och så fick jag mig en liten asiatisk fanclub. 

Min lilla publik var övertygad om att jag var professionell målare och sånt beröm suger jag glatt i mig...