Måla/rita, Resor Foteviken, Höllviken, Ljunghusen, Moleskine, Skanör, akvarell, lamy, museum, reservoarpenna, skissbok, urban sketching, urbansketch, utflykt

Foteviken och fler skisser

Sedan midsommar har vi tagit det extremt lugnt och bara drällt runt och det har varit superskönt! Jag kände mig lite småstressad i början över saker man "borde" göra men har nog gått ned i varv tillräckligt nu för att acceptera att det är semesterfrid. 
 
Vi har skrivit en lista över vad vi ska packa till vår resa till Portugal och idag började vi dra fram grejerna och packa dem i väskor. Känner mig ganska lugn och inbillar mig att vi har koll på läget - det är ju inte första gången vi drar iväg på semester tillsammans med barnen!
 
 
I måndags blev det en liten utflykt till Fotevikens museum nere i Höllviken. Vi kände att vi kan ju inte bara sitta och vänta på att åka på "riktiga" semestern utan vi får ju hitta på något så länge. Eftersom lillebror själv sett bilderna på alla vikingarna i någon gratisbroshyr så åkte vi hit på barnens önskemål. 
 
Medan de for runt och slogs med pinnar (jo, det var en del av lekupplevelsen) så passade jag på att göra en snabb skiss av porten in till byn med alla vikingahus. Hade säkert varit roligare att sitta närmare och skissa husen men nu var det här jag hamnade. 
 
Klockan blev dags för sagoläsning och en högröstad viking kom och ropade in alla barnen i största huset. Så klart blev mina barn rastlösa och skruvade på sig efter tio minuter då de ville iväg och fortsätta leka med pinnarna...
 
 
Jag hann i alla fall göra klart en snabb linjeteckning innan sagan tog slut och så slängde jag på färg i all hast för att komma ihåg vad det var jag ritat av? Kvinnan som sitter till vänster i bilden kom och kollade på bilden medan jag höll på att avsluta och tyckte att jag borde bli barnboksillustratör! Jo, tack det hade ju inte varit fel? 
 
Det är sällan jag visar folk som hamnar i bilderna att de är med i teckningen men denna gången visade jag faktiskt bilden för den sagoberättande vikingen. Han hade ju ganska speciella kläder och ett stort skägg som man kan känna igen honom på. Annars blir det mest streckgubbar av människorna som är med på bild - man tolkar strecken som en människoform men skulle aldrig kunna identifiera personen som är med i bild. 
 
 
Efter lite välbehövlig fika i Ljunghusen så fortsatte vi ned till Skanör för att testa badet vid hamnen. Men det vete tusan om vi blev så imponerade egentligen? Tång i stora drivor och elände. Fast barnen skuttade glatt runt ändå och skulle helst fram och peta på en död fiskmås som låg och jäste i solen. ALLT äckligt är superspännande?! 
 
I vart fall så var jag sugen på att skissa av fyren som står i hamnen och passade på medan barnen skulle dra på kläderna. Denna bild gick undan kan jag lova - max femton minuter sen var tålamodet hos samtliga familjemedlemmar slut och vi behövde åka hemåt och dra igång middagen. 
 
Så döm och min stora förvåning i morse när min mobil visade mig att jag fått en repost på Instagram på denna bilden? På Urban sketchers eget konto minsann med 154 000 följare... Jag är hedrad, förvånad och mycket glad över mina två minuter i rampljuset!