Allmänt, Måla/rita akvarell, akvarellfärg, lekplats, midsommar, skissbok, urban sketching, urbansketch

Avslutad skissbok och semesterpepp

Så har ytterligare en vecka förflutit. Sista veckan före sommarledigheten och sällan eller aldrig har jag varit så taggad på att vara ledig! Nu ska jag bara njuta av att vara ledig, åka på semester, vara ledig med barnen och njuta av tillvaron i sex hela veckor. Ibland är det bra att ha kvar lite föräldraledighet... 
 
 
En liten försmak av ledigheten fick jag i måndags på min lediga dag då jag och barnen åkte till Malmö. Vi var på jakt efter en ryggsäck till lillebror eftersom han börjar skolan till hösten och så skulle det vara bra att ha en egen stor ryggsäck att packa i nu när vi ska på semester. Men det var lättare sagt än gjort? Vi hittade knappt någonting i ryggsäcksväg i hela stan?! Vi fick bara höra att "de kommer till skolstarten" men om man ville ha en ryggsäck nu då?! Till sist gav vi upp, lovade att vi skulle köpa en på nätet och gick och fikade istället. 
 
Efter en ordentlig fika, lite skissande och inköp av nya akvarellfärger så kändes livet bra igen. Så fort vi kom hem beställde vi en Pokémon-ryggsäck på nätet och nu gäller bara att den dyker upp före onsdag... 
 
 
Jag vet inte direkt om jag var extra inspirerad i måndags men det blev en kvällsritning också. Storebror har fått blodad tand att hitta nya Pokémon igen och ville gå en runda. Så enligt lillebrors önskemål gick vi två till Floraparken och hängde en stund istället. Eftersom han helst hänger i träden passade jag på att dra igång en snabb skiss istället. 
 
Tror att jag räknade lite på skisserna i min bok och kanske en tredjedel av dem är gjorda när jag sitter på olika lekplatser. Säger kanske en del om mitt liv just nu? 
 
 
På midsommarafton åkte vi ut till Svaneholm och fikade, kollade på stången och dansen och hängde en stund. Vi tog det lilla lugna eftersom jag hade fått ont i ryggen igen. Jag gör mina stretchövningar och ska passa på att röra mig nu när jag är ledig. 
 
Men en snabb skiss kände jag mig ändå motiverad att göra - den sista i stora skissboken! Ganska tillfredställande känsla att avsluta boken och kunna börja på den nya nu i Portugal. För vi ska till Portugal nu på onsdag och stanna i över tre veckor! Jag ska dessutom på Urban sketching symposium ännu en gång och är om möjligt ännu mer peppad på att åka i år! Det kommer bli workshops, möten med andra skissare från hela världen, glada återseenden och mer inspiration än man egentligen kan tillgodogöra sig! 
 
Så nu ska vi "bara" packa (hoppas att ryggsäcken hinner dyka upp!) och ta det lugnt i några dagar före resan. Pass, biljetter och akvarellfärg var det ja.