Måla/rita, Resor Lissabon, Lissabon, Portugal, Portugal, Urban sketching, Urban sketching, akvarell, akvarell, semester, semester, skissbok, skissbok, teckna, teckna, urbansketch, urbansketch

Semestrar vidare i Lissabon


Vi fortsätter tillbringa trevliga dagar i Lissabon men jag har varit för trött på kvällarna för att meddela världen om hur det går. Är ganska rastlösa själar allihop så vi har lite svårt att sitta stilla på samma ställe vilket å andra sidan gör att vi  får se ganska mycket. 

Åkte runt så mycket vi orkade på turistbussarna första två dagarna. Det kostar kanske lite i överkant men man får en himla bra överblick över en ny stad. 

(null)

Fördelen med detta för oss var även att barnen kunde vara med och bestämma om vi skulle hoppa av på ett ställe eller åka vidare. Ibland hade man tur och vi hade kaffe, lekplats, fotboll på tv och ett ställe att sitta och skissa. 

Jag har ju övat upp min förmåga att snabbt dra ihop en skiss så ibland räcker det med en bananpaus för att jag ska få ihop nåt som påminner om ett hus iaf. Å andra sidan är det skönt att kunna spendera en sammanhängande halvtimme på ett ställe. 

(null)

Gårdagen spenderade vi på akvariet och det var väl värt tiden! Det var enormt och här fanns massor att titta på. Vi hann gå en stund, äta lunch för att sedan ta ett och ett halvt varv till. Till min stora glädje ville barnen sitta och rita mitt i alltihop så vi hittade en liten avkrok där vi tryckte ihop oss. De ritade mest spårvagnar och monstertruckar medan jag gav mig på att måla undervattenslandskapet där vi satt. 

Jag vill bara säga att det var mörkt där vi satt så färgerna blev lite av en chansning. Drog dit en pingvin när jag kom hem för att minnas att de också rörde sig just där. 

(null)

Idag hittade vi en liten buss som tog oss upp till Castelo de S. Jorge som ligger högst upp på en av Lissabons sju kullar. Tacksamt att slippa traska hela vägen upp kan jag meddela! 

Utsikten här uppifrån var helt makalös och vi kunde se hela staden. Under en fruktpaus hann jag svänga ihop en skiss av de höga murarna i fästningen. Klart att det fanns mer inspirerande vyer men jag brukar snällt få rita lite var det nu är vi råkar ha en paus. 

(null)

Sen så blev det så att vi "råkade" hamna på ett torg med en storbilds-tv, åttondelsfinal och svenska fans överallt. Och det gick ju bra?!