Måla/rita, Resor Hard Rock Cafe, Hard Rock Cafe, Lissabon, Lissabon, Portugal, Portugal, Urban sketching, Urban sketching, Vagos, Vagos, akvarell, akvarell, camping, camping, semester, semester, sketching, sketching, skissbok, skissbok

Campinglivet

Vi hade det jättefint i Lissabon men har nu lämnat storstaden för en lite enklare tillvaro på en camping utanför Vagos. På ett vis känns det här mer som semester eftersom man vågar släppa ut barnen en runda utan att behöva hålla koll exakt hela tiden. 

Sista dagen i Lissabon var vi ärligt talat ganska slitna och åkte till djurparken för att få en lite lättare dag än att gå runt i stan och upptäcka saker. 

(null)

Vi upptäckte snart att det fanns en gratis linbana som man kunde åka och det blev dagens höjdpunkt (hö hö). Det och en glasspaus i skuggan där allas skissböcker åkte fram. 

Önskar jag kunde säga att barnen också var urban sketchers men där är det mer fria fantasier som gäller. Vilket så klart också är helt underbart!

(null)

Det fanns mat vid zoo men det var mest varmkorv, burgare, pizza och sånt. Så vi tog tunnelbanan till Hard Rock Cafe och åt varmkorv, burgare och fiskpinnar istället. Fullt logiskt?

Personalen verkade inte så van vid att ha folk som satt och ritade men blev helt begeistrade när de såg att jag skissade från restaurangen. Fick lova managern att tagga dem på Instagram så att de kunde se bilden. Okejrå.

(null)

Idag laddade vi för kvartsfinalen med kaffe och fotbollskakor. Omgivningen på campingen var inte lika storslagen som i centrala Lissabon men det hade inte hjälpt upp det hela ändå misstänker jag.

(null)

Medan de andra fixade med kvällsmaten passade jag på att smita iväg på en liten sketchwalk bortåt campingen. Här finns inte så många spännande saker att skissa men jag hittade en bil i skuggan. Det och det faktum att det stod en bänk mittemot var avgörande för vad som blev skissat. 

För tillfället är det sällan jag kan sätta mig och skissa de mest tilltalande motiven men brukar finna mig i att hitta nåt ändå där jag råkar hamna. Och det är ganska tillfredställande det också.