Allmänt, Måla/rita Statarmuseet, Torup, akvarell, bokskogen, urban sketching, urbansketch

Statarmuseet i Torup

Trots att det var ganska blåsigt igår tänkte jag att en promenad i bokskogen skulle vara bra för mig. Både för att röra på alla stela leder och för att tanka energi och inspiration. 
 
Det gick väl helt okej att vandra i skogen men när jag korsade fälten på vägen ut till Statarmuseet fick vinden ögonen att tåras. Hittade hyfsat lä framför museet och satte mig för att teckna en stund. Men vinden bet, linjerna blev spretiga och till slut gav jag upp och gick in på caféet istället.
 
 
Där fanns det kaffe att värma sig med och en hembakad ostmacka. Jag målade naturligtvis av båda... Kaffekoppen går lite i samma fria stil som Liz Steel lär ut - i alla fall har jag hämtat inspirationen där. Och tänk att jag ska gå på hennes workshop i sommar?! Har bokat ett dreamteam i Porto och blir ännu mer exalterad när jag tänker på det idag. 
 
 
Cafédelen av museet var byggt nästan som ett växthus med ett otroligt ljusinsläpp och saker och möbler överallt att fästa blicken på. Eftersom jag var här själv och det var lugn och ro satt jag kvar och målade en stund. En dam som jobbade där kom förbi och kikade lite, berömde målningen och så passade jag på att dela ut ett visitkort och göra lite reklam för min utställning. 
 
Just nu tänker jag att det är eeeeeevigheter kvar till november, men rätt vad det är så måste utställningen vara klar? Hur som helst ska jag försöka jobba vidare på min spretiga skiss av utemiljön på Statarmuseet.