Måla/rita Malmö urban sketchers, Triangeln, akvarell, skissbok, teckna, urban sketching, urbansketch

Malmö urban sketchers på Triangeln

I lördags var det så dags för vårens första sketchwalk utomhus tillsammans med Malmö urban sketchers. Vi möttes vid Triangelns tågstation, spred ut oss och började teckna i det trevliga vädret. 
 
 
Min första skiss blev av Johanneskyrkan - ett motiv som jag tänkte på redan när jag satt på tåget. Det är svårt att undvika att se byggnaden eftersom den är enorm och tar sin egen plats i stadsbilden här. Hur som helst blev det en förenkling av kyrkan eftersom det är fysiskt omöjligt att rita dit varenda sten, fönsterruta etc. Jag gjorde här först en skiss i penna som jag färglade.
 
 
När jag tyckte att kyrkan fick vara klar vände jag blicken åt andra hållet, mot tågstationen. Är fortfarande inte modig nog att börja med akvarellfärgen utan gjorde små stödlinjer i blyerts. Lite knepigt med glasbyggnaden? Försökte måla på och låta färgerna flyta in lite i varandra (men det är fan inte lätt alltid?). Först när bilden började kännas halvklar så lade jag på mina pennstreck (tvärt emot metoden som jag använde till kyrkan).
 
Sammanlagt tror jag att dessa bilderna tog en timme och 15 minuter att göra. Mot slutet började jag faktiskt frysa, foten somnade och jag började vandra runt för att få upp värmen igen. 
 
 
Fick lite sällskap i målarlådan... 
 
 
Och här var gänget som samlades i helgen! Mot slutet av en träff lägger vi alltid fram våra bilder, visar varandra och förundras över att vi på samma plats ser så olika saker och det tar sig högst personliga uttryck! Denna gången tog vi även bild på deltagarna och Anna Strive lyckades perfekt med sin självutlösande telefonkamera. 
 
Har man dessutom tid och lust så har det blivit tradition att gå och fika efteråt. Själva skissandet är man ganska asocial under så det kan vara skönt att sitta och prata lite sedan. Nu kretsade diskussionerna en del kring Porto - vi blir faktiskt flera stycken som ska dit i sommar! Vi fick lite insidertips från Joao som kommit över från Köpenhamn idag (men som kommer från Porto). Sen pratar man i vanlig ordning om pennor, papper och huruvida det finns urban sketchers i Afrika
 
Efteråt knallade jag vidare till Matton för jag behövde faktiskt fylla på med lite grön och blå akvarellfärg. Sen "råkade" det visst slinka med några färgpennor också... Sammanfattningsvis är jag oerhört nöjd med min kreativa lördag.