Måla/rita, Resor Art Institute, Bean, Buckingham fountain, Chicago, Cloud gate, Harold Washington Library, Symposium, sketchwalk, urban sketching, urbansketch

Symposium - dag 1

Efter att har bläddrat genom bilder och skissböcker från symposiet i Chicago kändes det helt naturligt att dela upp dagarna på flera olika inlägg. Fast även om jag skriver sida upp och sida ned och visar er bilder så vet jag inte om jag kommer att lyckas förmedla vilken fantastisk upplevlse jag varit med om?! För att försöka förstå vad det handlar om är det nödvändigt att föreställa sig hur det blir när man samlar ihop 570 skissare från 34 olika länder och låter dem umgås fritt...
 
 
Det första jag gjorde när jag dumpat min väska på vandrarhemmet, där jag skulle bo under dessa dagarna, var att hitta lunch. Medan jag satt och mumsade i mig min pasta så fick jag syn på en dam som sitter utanför och ritar av Harold Washington Library. Som den mest naturliga sak i världen stegar jag fram och gör henne sällskap efter maten. Vi pratar lite om symposiet och förväntningarna vi har. Lyckas även åstadkomma en snabb bild av biblioteket - för att förstå vilken monumental byggnad detta är så kan man jämföra skalan mot den lilla lilla streckgubben som spatserar fram längs med trottoaren!
 
 
Jag går och registrerar mig på samlingsplatsen för symposiet och pinnar bort till "Cloud gate" i Millenium park. Tänkte att jag ville hinna med att skissa av denna roliga staty vid något tillfälle och nu fanns det en timme eller så tillgodo. Stämplarna som jag använt var tillgängliga för alla skissare och de användes flitigt i alla skissböcker för de blev som en typ av souvenirer. 
 
 
Det visade sig vara helt omöjligt att fånga ens en bråkdel av alla deltagare i första sketch-walken på bild. Men det var en mäktiga känsla att vara del av alla som marsherade mot Art Institute för att sitta och skissa. Och jag kan lova att vi fyllde upp både den norra och södra parken ganska väl! Eftersom det var första gången jag deltog så kände jag inte så många (förutom Carina från Malmö Urban sketchers) men det var många andra i gruppen som återsåg vänner från förr och stämningen var hjärtlig. 
 
 
Eftersom jag är både snabb och rastlös när jag är ute och ritar så hann jag med tre olika skisser under vår inledande sketch-walk. Men det var nog den där jag satt och balanserade på räcket utanför Art Institute som jag blev mest nöjd med; lite höghus, lite små människor, fasaden på museet och så massor av vackra sommarblommor. Kom så in i mitt tecknande att jag höll på att missa det första gruppfotot...
 
Efter det så hängde jag med Carina och Joao bort till Buckingham fountain och så skissade vi lite där före kvällens middag. 
 
 
Jag kände i detta läget egentligen att fontänen var för stor, vattenmassorna för krångliga och statyerna alldeles för invecklade så jag gjorde bara en antydan till jättefontän i ena hörnan. Chicago har dessutom en otrolig skyline som man inte tröttnar på att teckna så jag gjorde den istället. Passade på att testköra en blå färgpenna som vi fått med i goodie-bagen som delades ut vid registreringen. 
 
 
Det intressanta här var att våra bilder blev helt olika men ändå lika på nåt vis? Jag fokuserade på det som fanns "där borta" och Carina tecknade det som fanns nära. Carina har ett fantastiskt konto på Instagram som ni kan följa om ni gillar urban sketching @cinatornqvist!
 
Traditionen bjuder att när man går på middag med skissare så ritar man även medan man väntar på mat, äter mat och medan man socialiserar efter maten. Jag fixade inte det första dagen utan befann mig väl i något sorts slutskissat tillstånd efter att ha åstadkommit typ sju teckningar på en dag efter att tidigare har gjort två teckningar på sju dagar... 
#1 - - Linnéa:

Vilka fantastiska bilder! Min favorit är nog den på Cloud gate. Gillar verkligen hur du har fångat denna väldigt roliga staty :)

Svar: Jag vet inte hur många olika teckningar jag sett av Cloud gate vid det här laget - och varendaste en här helt unik!
Christina Forsberg