Måla/rita, Växter inktober, landskap, park, skiss, träd, urban sketching, växter, växtskiss

Skisser över en park

Är fortfarande mitt uppe i "Inktober" och skissar på för fullt i svart och vitt. Jag börjar dock sakna att rita i färg lite grand. Jag drog i alla fall fram mina promarkers och har börjat lägga till grå nyanser och slänger även in en och annan färgklick när jag känner att det är motiverat. Det är ju trots allt kul med färg...
 
Så när en fd kollega undrade om jag möjligen kunde hjälpa till med lite teckningar (och jag förstod att färg stod på schemat) så blev jag direkt nyfiken och inspirerad! 
 
 
Det handlade om att göra en skiss över hur en planerad plantering skulle se ut i en park och eftersom jag kan både växter och urban sketching var det ett perfekt projekt för mig! Jag började med att googla mig fram till alla växter, göra snabba små skisser av dem för att fånga växtsättet och skriva upp vilka färger som skulle passa bra. 
 
När jag skissar så här blir det inga superdetaljerade bilder där man kan se varenda blad utan jag vill hitta sätt att snabbt få fram växtens färger, växtsättet och hur de ser ut på lite avstånd.
 
 
Själva utsikten över parken hade jag från ett referensfoto och så var det "bara" för mig att slänga in de nyplanterade växterna. Jag blev nöjd med hur bilden såg ut men lite onödigt att jag satt och skissade alla perenner när de inte kom att synas så bra i rabatten till höger?
 
 
Eftersom jag inte gillar att göra saker i onödan gjorde jag en sorts komprimerad skiss över hur rabatten skulle se ut rakt framifrån också. Nu fick jag med alla perenner och fick nytta av mitt lilla färgschema som jag gjort upp. 
 
När min kompis fick bilderna blev hon så himla glad att jag kände att jag gjort en liten insats för mänskligheten. Om jag kunde göra det här på en timme och lätta hennes arbetsbörda var det väl värt min tid! Plus att jag fick en ask finchoklad och en flaska riktigt gott vin för besväret. 
#1 - - madelein - en hälsoblogg:

Härligt, ser jättebra ut

Svar: Tack ska du ha! :)
Christina Forsberg

#2 - - Alicia:

SÅ fint!

Svar: Tack så mycket!
Christina Forsberg

#3 - - Linnéa:

Så vackert! Den parken skulle man ju gärna vilja besöka ^^

Svar: Jag tror det går bra i framtiden - ska finnas i Båstad! :)
Christina Forsberg