Inredning, Måla/rita, Pokémon IKEA, Pokémon, rislampa, urban sketching, washitape

Pokébollar från IKEA

Drog med mig barnen till IKEA häromveckan för att shoppa lite grejer som vi behövde till kalaset som går av stapeln nu till helgen. Hur skönt som helst att åka dit nuförtiden; jag checkar in barnen i leklandet och så har jag en HEL TIMME att gå och handla på egen hand. Det är så lyxigt så jag vet inte vad?! 
 
Jag hade sett på nätet att andra pyssliga föräldrar gjort om IKEA:s runda lampskärmar av rispapper till pokébollar och tänkte att det borde inte vara så himla svårt? Köpte på mig några lampskärmar, svart tejp, Pikachu-gula servetter, en ny skissbok och lite smått och gott. 
 
 
Eftersom pappret i skärmen är så pass ömtåligt använde jag en skumgummipensel och duttade på akrylfärg som jag spätt ut med vatten. Skulle jag försökt måla med vanlig pensel och outspädd färg så är jag rädd för att pappret skulle gått sönder. 
 
Den svarta tejpen från IKEA passade nästan löjligt bra i detta sammanhanget och jag lyckades få till en mycket snyggare svart markering över mitten på bollen än om jag skulle försökt måla istället. 
 
Till cirklarna på framsidan av bollen (vad är det för något egentligen?!) rotade jag fram svart och vitt papper ur skåpet. Här passade jag på att dra fram ett specialverktyg från min scrapbookingperiod; en cirkelskärare! Man ställer in vilken diameter man vill ha på cirkeln och kör några varv med kniven så får man en perfekt cirkel utskuren och klar. Fungerar precis som en passare med kniv på. 
 
 
Så här långt är vi ytterst tillfredställda med resultatet. Allt är godkänt av båda barnen och eftersom jag gjort tre stycken lampskärmar som redan hänger i taket börjar det kännas ganska Pokémon-festligt så här på en måndag. Nu håller vi bara tummarna för att det ramlar in lite glada Pokémonjägare i helgen så kommer lyckan att vara komplett!
 
Avslutningsvis bjuder jag på en snabb skiss som jag gjorde när jag satt i cafeterian på IKEA och väntade ut de sista skälvande minuterna innan det var dags att hämta ut barnen...
 
 
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så fin

Svar: Tack! :)
Christina Forsberg