Allmänt, Måla/rita Florida, Kissimee, Lego-land, Orlando, Vero Beach, lekplats, snäckskal, strand, urban sketching

Florida - Del 3

Nu kommer sista berättelsen om semestern, jag lovar! Men vi var ju faktiskt borta i tre hela veckor och gjorde saker mest hela tiden så då blir det ju en del att skriva om...
 
Efter att vi huserat i Clearwater Beach och levt lite strandliv i nästan en vecka åkte vi vidare till Kissimee som ligger utanför Orlando.Vi hade hittat boende till superbra pris på en resort som låg nära de flesta stora nöjesparkerna.
 
 
Anledningen till att det var halva priset jämfört med våra andra boenden visade sig vara att det kanske inte var helt hundra fräscht? Inte att det var smutsigt men det vilade någon märklig lukt över vår hotellbyggnad. Sen fanns det ju tjusiga hus man kunde hyrt också - dem satt jag och tecknade när barnen undersökte lekplatsen bredvid. 
 
Eftersom det var lågsäsong visade det sig att Lego-land var stängt på de dagar som vi ursprungligen tänkt åka dit. Vi fick helt enkelt stuva om lite i programmet och försöka roa oss ändå.
 
 
Det blev att vi åkte till Florida Mall en dag och vandrade runt i butikerna där. Barnen var väl marginellt roade men vi behövde ju ut och göra nåt? Middag åt vi på ett steakhouse på vägen tillbaka och jag passade på att rita lite gubbar som satt i baren och drack öl. Männen satt väldigt stilla och utgjorde ett tacksamt motiv men det blev lite jobbigt med alla stolsben - det är massa stolar på restauranger ju?! 
 
 
Sen hade vi ytterligare en dag då vi inte gjorde så himla mycket egentligen? Vi undersökte ytterligare en pool på resorten och denna fick med beröm godkänt! Om rummet och vår byggnad kändes sunkig så var det ingenting som avspeglades i poolerna. Här hade jag dessutom gott om tid att skissa och måla akvarell på plats så även jag var helnöjd med eftermiddagen.
 
 
Så blev det då ÄNTLIGEN dags för barnen att besöka Lego-land! Detta är något som de sett fram emot redan innan vi satte oss på flyget mot Florida. Vi valde mellan detta och Disney-land och hamnade här! En anledning var att man fick två Lego-dagar till priset av en Disney-dag och en annan är helt enkelt att barnen bygger mycket Lego här hemma medan de kanske inte känner till alla Disney-karaktärer så väl. 
 
Jag skulle säga att vi hade tur med vädret också; inget regn och lagom varmt så att alla orkade att hålla igång hela dagarna. Det var inte heller så fullt av folk att vi behövde stå i långa köer i flera timmar. För visst känner man sig lurad när man tillbringar mer tid i kö än att faktiskt åka karuseller?
 
 
Sprillans nytt för i år var Ninjago-området och det blev en favorit för båda barnen. Här fanns det lite klättervägg, lösa bitar att bygga med, lekplats och så en 3D åktur där man fick ikläda sig rollen som ninja och bekämpa onda krafter genom att sitta och vifta med händerna. Det låter lite märkligt inser jag, men barnen hade kul i alla fall! 
 
 
Hann även med en skiss i sista minuten! Jag lade skissboken på en papperskorg som stöd och så gjorde jag de svarta linjerna på max tio minuter. Det var ungefär det jag hann med när barnen klättrade runt på någon klätterställning i bakgrunden. Färgerna fick jag helt enkelt memorera och lägga till i efterhand. 
 
 
Efter att vi lämnat Lego-land så körde vi mot Vero Beach på kvällen - vi hann bli lite nervösa att vi inte skulle kunna checka in eftersom receptionen stängde vid nio men det gick bra och vi kunde sova gott även denna natt (bästa sängen på semestern!).
 
Första dagen var vi nog alla lite trötta efter att ha åkt karusell i två dagar så vi orienterade oss lite i omgivningarna. Hamnade mitt i någon sorts "farmers' market" där vi kunde handla vår lunch och så fanns det en trevlig park med lekplats. Vill ni ha tips om trevliga lekplatser i Florida kan jag ställa upp med ett antal vid det här laget! 
 
 
Vero Beach är bland annat känt för sin Driftwood Resort precis vid stranden. Hela stället är uppbyggt av drivved och diverse mojänger som flutit i land här. Även om vi inte bodde där så var det lite spännande att kika förbi.
 
 
Vi bodde istället på Prestige Hotel som även det låg precis vid stranden. Jag var ute lite på kvällen och vandrade ned till havet, vände mig om och tyckte jag fick en så fin vy över vårt (ljusblå) hotell och grannstället att jag ställde mig och skissade lite. Himlen blev ganska dramatisk med det annalkande regnvädret som höll på att dra in. 
 
 
Ja och vad gör man en regnig dag på semestern? Vi hittade en ny galleria där det fanns en Michael's till min stora lycka. Pratar om en (i detta fallet) enormt stor affär med bara pyssel-, hobby- och konstnärsmaterial! Handlade lite smått och gott men tycker att det är lätt att bli förvirrad när det nästan finns FÖR mycket att välja på. 
 
På förmiddagen var vi även på McLarty Treasure Museum och det inspirerade till en tur på stranden när vädret var lite stabilare framemot kvällen.
 
 
Även om vi inte hittade några spanska silvermynt från början av 1700-talet så var vi ganska nöjda med alla fina snäckor som man kunde kolla på. Barnen samlade snäckskatter och jag satte mig på huk med jämna mellanrum och skissade av snäckor, tång, pinnar och stenar. Inget konstigt alls...
 
 
Vår sista stationära dag var en måndag. På måndagar är i stort sett alla museum, botaniska trädgårdar och annat turistigt stängt i och kring Vero Beach. Lagom kul upptäckt att göra när man vill ha nåt att besöka? Hur som helst åkte vi in mot Fort Pierce och hamnade på en lekplats vid en strand. Som ni förstår har det varit hårt ibland att vara semesterskissare? 
 
 
Ibland snubblar man över roliga ställen när man inte har en plan - Unique Antique shop var ett sådant. Här fanns loppisprylar blandat med souvenirer och antika saker. Även om vi inte köpte något så var det lite spännande att snoka runt. Och hur många kan säga att de varit på en toalett och kissat brevid en båtmotor, under ett hjorthuvud med antika radioapparater på en hylla? 
 
Barnen började leka med pinnar och bygga små hus av stenar bredvid parkeringen så då passade jag på att skissa av en gammal bil som inte fyllde någon mer funktion just nu än att göra reklam. 
 
 
På vår allra, allra sista dag så var tanken att vi skulle åka mot Fort Lauderdale och stanna någonstans trevligt på vägen. Jag hade kollat lite på Jupiter i guideböckerna och tyckte att det kunde säkert bli bra där. Och vad kan rimligen gå fel när du har en lekplats, museum och fyrtorn på samma område? Enda glädjedödaren var att lillebror var för liten för att få tillåtelse att bege sig upp i tornet och lycka till med att förklara varför ALLA ANDRA får lov men inte du?! 
 
Hur som helst kom vi i god tid till att lämna tillbaka hyrbilen, checka in väskor och hitta nåt att äta. Sen var nog alla ganska redo att åka hem vid det här laget även om vi undrade varför vi lämnade sommaren over there när man skulle tackla det skånska vinterslafset igen... 
 
Nu har jag i alla fall fått ur mig hela semesterberättelsen för de som var intresserade och tänker fortsätta med pysslet och komma i fas med livet igen! Vill man se fler semesterskisser eller bara hänga med mig på mina kreativa experiment kan man följa mig på Instagram - crazycraftlady79 heter jag där.