Allmänt, Måla/rita, Resor Instagram, KVIS, akvarell, galleri, konst, tavla, urban sketching, utställning

Utställning!

Jag har tidigare tänkt tanken på en utställning och faktiskt kollat upp vad det skulle kosta att hyra in sig på galleriet runt knuten. Eftersom det inte är dyrt har tankarna blivit mer seriösa och till sist mailade jag och undrade över tillgängligheten (kunde inte utläsa av hemsidan att det var ledigt?) under 2018. 
 
De tyckte att det var skoj att jag ville ställa ut och erbjöd en ledig tid i mars. Jag fick lite lätt ångest eftersom det är ganska snart och jag har en tavla klar att ställa ut. EN TAVLA! Undrade lite om det inte fanns något senare och det fanns det i juli. Under exakt samma vecka som det är urban sketching symposium i Porto... GAAAAAH! 
 
Till sist blev jag erbjuden en tid i november och den tackade jag gärna ja till. Visserligen ligger det långt fram men nu har jag tid att förbereda mig och kanske lite mer att visa upp än bara en tavla i ett rum. 
 
 
Och här är den tavlan som är klar - Stortorget i november. Har varit och skissat mig runt torget många gånger tidigare men det här var första gången jag täckte in hela! Själv har jag inte varit på workshop med Swasky men har inspirerats av andra och hans bilder på Instagram - det är därifrån det här heltäckande och utfläkta perspektivet kommer ifrån. 
 
Jag tänker mig (än så länge) att utställningen kommer handla om skisser från Svedala och trakterna häromkring. Problemet är att jag måste försöka gå upp i format jämfört med vad jag är van vid; har allt som oftast en liten skissbok med mig i väskan men nu tycker jag själv att minst A4-storlek om jag ska försöka sälja. Och ska jag sälja måste jag sätta priser också! Hur svårt är inte det?! Så det kommer finnas gott om tid för konstnärlig vånda under året som kommer. 
 
 
Innevarande konstnärliga år på Instagram kan sammanfattas enligt ovan. Min slutsats av detta är att mina bilder blir bäst på resande fot och Skottland var tydligen årets höjdpunkt (5/9 bilder). Fast uppmuntrande ändå att Stortorget i Svedala letade sig in på listan. Det gör att jag har gott hopp om att kunna fixa bra bilder till novembers utställning! Jag har i alla fall shoppat lite nytt och fint akvarellpapper så alla ursäkter är eliminerade...