Allmänt, Måla/rita Hitta Doris, Hitta Nemo, akryl, garderob, klistermärke, måla

Doris på garderoben

I måndags hade jag och barnen en helt perfekt eftermiddag - ni vet såna då ingen gnäller och alla bara hänger med på massa roligheter?
 
Vi startade med en Pokémon-jakt i Malmö, åt mjukglass i skuggan, såg filmen "Hitta Doris", åt middag på Jensens och så körde vi en till Pokémon-jakt i parken innan vi avslutade på sagolekplatsen. Efter det tänker man att det går liksom inte att toppa såna dagar på ett bra tag. 
 
I alla fall kom jag att tänka på att visa när vi målade lite undervattensmotiv på storebrors garderobsdörrar. Inspirationen kom då från stora väggdekaler med motiv från "Hitta Nemo".
 
 
När vi tapetserade en fondvägg i rummet valdes det även ut stora klistermärken att sätta upp på väggarna. När väl tapeterna var på plats så "gillade" man inte längre klistermärkena och de stoppades undan i klädkammaren. 
 
Så för ett år sedan drabbades hushållet av vattkoppor och det blev ett par veckors VAB och hemmavistelse. Vad hittar då en rastlös mamma på? Jo, hon målar lite på väggarna...
 
Först skissade jag med brun, utspädd akrylfärg ungefär var jag tänkt mig ha lite undervattensklippor. Sedan lade jag på lite strukturpasta-gojs för att markera stenarna ytterligare (det som är vitt på bilden).
 
 
Målade vidare med starka färger för att göra grunderna till olika koraller på klipporna. Och lite sjögräs förstås.
 
 
Jag började med ljusare grå på stenarna och sedan arbetade jag mig vidare mot mörkgrå och svart. Tittade lite på nätet i sökandet efter inspiration men blev inte klokare egentligen. Så jag körde helt enkelt vidare och hittade på efter hand. Många tipsare på youtube och så vill egentligen bara att man ska fastna för deras videos och sedan köpa "hela kursen" för att bli en så bra målare som man kan. Jag gillar inte sånt... 
 
 
Efter ett par dagars målande var det dags att sätta dit klistermärkena och då hade även min lilla medhjälpare vaknat till liv igen. Han ville gärna vara med och måla lite koraller och så satte vi dit alla klistermärken efter hans direktiv. 
 
 
Kanske att vi fortsätter måla en vacker dag nu när vi blivit lite inspirerade av den nya Doris-filmen?
 
 
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

gud va fint!

Svar: Tusen tack!
Christina Forsberg