Allmänt, Måla/rita akvarell, bokklubb, skiss, teckna, urban sketching

Middag med bokklubben Bokklubben

I fredags var det dags för middag, trivsamt umgänge och mer eller mindre livliga diskussioner i vår bokklubb som vi fantasifullt nog döpt till "Bokklubben". Det funkar så att vi cirkulerar mellan oss medlemmar och vi turas om att bjuda hela gänget på middag och så läser vi ett par böcker som vi försöker klämma in lite diskussioner om. 
 
Denna gången hade vi läst "Mörka platser" av Gillian Flynn och "Det vi inte visste var lycka" av Agnès Leger. Det visade sig vara två helt olika böcker och att våra meningar om böckerna var helt olika också. Oftast är det då våra diskussioner blir som mest intressanta och livliga - sitter vi bara och håller med varandra hela tiden blir det lätt lite mesigt...
 
 
Eftersom det blivit lite tradition att ta med något litet till värdinnan tänkte jag att jag skulle ge mig på mina nya akvarellfärger och hitta på någon typ av bild/tavla. Jag tänkte att det var ett säkert kort eftersom det är till en av de vänner som ivrigast påhejat mitt bloggande och peppade mig till att få ändan ur vagnen förra vintern och börja med bloggen.
 
Gjorde en skiss i blyerts och fyllde på med detaljer med hjälp av mina svarta pennor. Vid det här laget har jag tittat på jag vet inte hur mycket bilder av hus och ritat en del själv så det blev fria fantasier och det funkade ju ganska bra.
 
 
Eftersom mina grå brushpens från Faber & Castell enligt uppgift skulle vara vattenfasta använde jag dem för att lägga lite skuggor på husens detaljer. Som tur var funkade det jättefint och inget hände med dem när jag började lägga på lite lager med akvarellfärg. Hittade inte min gamla mårdhårspensel (en favorit från förr) men som tur var fungerade penseln som följde med nya färglådan alldeles utmärkt!
 
 
Naturligtvis glömde jag bort att fota det färdiga alstret men fick lite hjälp med en bild mailad från mottagaren. Färgställningen påminner mycket om när jag använder promarkers och jag kan även tänka mig att det funkar fint att blanda in dem i någon sorts mix-teknik i framtiden. 
 
 
Passade även på att skissa lite i tjusiga skissboken som jag kommit ihåg att släpa med till bokklubben. Fördelen här med att vara kvinna är att jag lätt kan koncentrera mig på att observera, skissa, konversera och ha trevligt på en och samma gång. Nästa projekt att öva lite på blir nog människor och ansikten. Och det här med glasögon är inte helt lätt att få till alltså? 
 
Beställde lite böcker från AdLibris och en del av dem handlar om urban sketching och perspektiv. Jag har en grundkänsla för det som bottnar i genomgångar som vi gjorde på högstadiet men det kan ju vara dags att uppdatera sig liten smula... Fortsatta fria fantasier och verklighetsbaserade alster kommer framöver med andra ord.
 
 
#1 - - Anonym:

"Helvete, vad hon är bra på att rita!" utbrast sambon.

Svar: Tack ska du (ni) ha! :)
Christina Forsberg