En runda på stan

Igår var Pokémon-fantasten och jag på utflykt i Malmö. Vi skulle primärt handla kalsonger, strumpor, mjukisbyxor och kapselkaffe = roliga grejer för en sexåring...
 
Men att åka tåg är fortfarande spännande och att vandra runt och jaga Pokémons och hitta nya Pokéstop är fortfarande kul. Så praktiskt att det finns en app för att valla barn på stan! 
 
 
Jag hade haft sinnesnärvaro nog att packa med min tjusiga lilla skissbok och pennor så när vi satt och åt varsin macka uppe på Triangeln så passade jag på att skissa av disken där man hämtade vatten, servetter och sådant. Tänker att ju mer jag övar på att fånga vardagen desto bättre kommer det här med urban sketching att bli. 
 
 
Efter shopping och en del promenerande så satte vi oss vid kanalen på Södra Vallgatan. Anledningen att vi hamnade här var att vi då hamnade mellan två Pokéstops med en "lure" på båda. För er som inte pratar "Pokémon-språk" så innebär det här att barnet är tillfreds med att befinna sig på en och samma plats i upp till en halvtimme. 
 
Så klart passade jag på att slita upp block och pennor alltmedan mitt sällskap socialiserade med andra spelare som kom och gick. Det blir ju inte världens mest detaljrika och noggranna skisser när jag är igång men man vet ju aldrig riktigt när det blir bra eller inte så det är bara till att fortsätta. Och om jag håller igång med att smårita i mitt block titt som tätt blir det ju också som en sorts dagbok. 
 
På slutet fick vi sällskap av en annan familj som också var ute på jakt. Mamman och jag började prata om mina pennor och jag kunde tipsa lite om Drewex och annat som de var nyfikna på. Hon tyckte att det verkade så trevligt att sitta ute och rita och jag kunde väl bara hålla med...