Måla/rita fjäder, promarker, teckna, unipen, zentangle

Övningsfjädern

Som jag skrev i förra inlägget påbörjade jag en fjäder med olika fält för att testa vidare på olika zentangle-mönster. Det verkar ju inte finnas någon som helst hejd på variationerna och jag har googlat mig lite lätt snurrig både en och fjorton gånger.
 
 
Eftersom det här inte heller "skulle bli något" så är en del mönster mer eller mindre bra. Men jag testade runt lite utan större tankemöda att det skulle passa ihop och funka tillsammans. 
 
I mitt googlande lärde jag mig att zentangle är en ordlek med Zen-filosofin och "tangle" som betyder typ trassel/fnurra. En meditationsmetod helt enkelt där man sitter och ritar olika mönster i repeterande slingor eller mönsterfält! Ungefär vad jag själv anser om att sitta och rita; är det inte kul och för min egen skull så kan det lika gärna vara. 
 
 
Så här blev det alltså med all fält ifyllda med någon form av mönster. Grundar man med blyerts kan man säkerligen skapa ännu mer avancerade saker. Men jag har inte orkat något avancerat senaste dagarna...
 
 
Fast jag orkade i alla fall så pass att jag drog fram lite promarkers och fixade skuggor och smått för att pimpa bilden lite. Lite tredimensionell känsla är ju inte fel?