Pyssel betong, krukfat, plastfat, sandleksak, trädgård

Gjuta betong

Att gjuta betongsaker till trädgården tycker jag är en alldeles ypperlig hobby. Det tar fem minuter att fixa (om man inte orkar krångla till det) och så väntar man en dag eller två när sakerna härdar och så är allt klart. Hepp! 
 
 
Eftersom jag inte gör några stora saker så räcker det med en spann och liten spade när jag blandar betong (finbetong från Finja i detta fallet) och vatten. Fråga mig inte om vilka proportioner jag använder för det vet jag inte riktigt... Men jag utgår från lagom mycket betong och så blandar jag i vatten så att det blir en smet av typen "lös köttbullefärs".
 
 
Här har jag tänkt fixa gångplattor till trädgården och som form använder jag mig av helt vanliga krukfat i plast. Inga konstigheter alls. Sen ligger alltid barnens sandleksaker pyrt till när jag är igång med betong (hö hö). I med betongen, skaka till faten och några lätta dunsar i marken så att ev. luftbubblor får en chans att försvinna. Sen är det bara att vänta en dag eller två beroende på hur stora saker man gjutit. 
 
 
Man kan naturligtvis gräva ned de färdiga plattorna lite lagom i gräsmattan, eller så gör man som jag och väntar på att de ska sjunka ned av sig själv efter några år. Varför krångla till det i onödan? 
 
 
I en spann kan man gjuta så här fina dekorationer till trädgården!