Motor- och veterandagen i Svedala

Jag är fullt medveten om att det gått två veckor sedan motor och veterandagen gick av stapeln i Svedala. Jag är också fullt medveten om att tiden har runnit iväg till annat än att blogga om att jag har gjort saker. Har liksom varit fullt upptagen med att göra saker! 
 
 
För nionde året i rad så fylldes i vart fall Svedala centrum med gamla bilar, motorcyklar, traktorer, mopeder och diverse andra fordon. Jag har tidigare endast vandrat förbi allt ståhej på väg till jobbet... Vilka är oddsen för att man ska behöva jobba varje år det händer spännande saker?! Eller det är väl egentligen bara de senaste åren som jag varit sugen på att se mig omkring - jag är inte intresserad av bilar som företeelse i sig utan det är möjligheterna att teckna saker som jag inte ser i vanliga fall som lockar! 
 
 
När jag började med urban sketching så tyckte jag inte om bilar. Alls. Men de dök ju hela tiden upp i miljöerna som jag tecknade och med tiden förstod jag att de inte gick att undvika för all framtid. Det var väl när jag började se på dem som "det är bara en form, inget att vara rädd för" som tecknandet började lossna. Teckningen som jag gör är väl snarare ett intryck av hur bilen ser ut än en fullständig mekanisk ritning och jag är nöjd så. 
 
 
Under motordagen så hamnade jag i min campingstol på torget och flyttade runt mellan några olika platser - men längre än så kom jag inte. Fast det var onekligen himla trivsamt att sitta där, snacka med förbipasserande, träffa bekanta och obekanta som kom och kikade på vad jag höll på med och tror ni inte att jag sålde ett par bilar också? Så nu kan jag även titulera mig bilhandlare... 
 
På bilden ovan kan man leka "hitta tecknaren".
 
För övrigt känner jag mig nöjd med livet och njuter av att få komma igång med mina studier. Har även diverse tecknar- och målarprojekt som jag ägnar mig åt när jag har tid. 
 
Kan glatt avslöja att väggmålningen här i Svedala är klar (inlägg kommer senare) och att häromdagen klickade jag på beställningsknappen till nya väggalmanackor med Svedala-motiv!  Nästa års upplaga är snyggare enligt helt objektiv källa (eh, jag) och den har ordentliga texter som anger vad motiven föreställer. Den kommer dessutom kunna köpas på ett par olika ställen i Svedala och man ska kunna få tag i den sju dagar i veckan. Gissa om jag är odrägligt nöjd med mig själv just nu?!