Allmänt, Måla/rita Månstorps gavlar, Skåne, Svedala, Vellinge, akvarell, akvarellfärg, måla, teckna, urban sketching, urbansketch, Östra Grevie

Månstorps gavlar

Har varit sjukskriven nu ett par dagar och inte gjort många knop här hemma... Ser alla saker jag skulle kunna ta tag i men har inte pallat. Avslutade i alla fall gårdagen med att färglägga klart en liten bild av den tokiga Tanten som jag håller på med till min barnboksuppgift. 
 
Idag kände jag mig lite bättre i rygg och händer (som håller på och krånglar) så jag gav mig ut på utflykt till Månstorps gavlar. Jag läste om ruinen i boken "100 balla ställen i Skåne" av Valle Westesson som jag lånat på biblioteket. Har ni inte denna bok tycker jag ni borde skaffa den. Typ nu! Karln som skrivit boken är komiker och det genomsyrar beskrivningarna av de skånska ställena och skulle tro att även urvalet påverkats av hans yrkesval. 
 
 
Strax norr om Östra Grevie ligger dessa sköna gavlar (och långsidor) som hängt med sedan 1500-talet. Min tanke var att testa ett nytt motiv och skapa en teckning till utställningen. Så särdeles nyskapande vet jag inte om det visade sig vara - tegel verkar bli ett återkommande tema för mig. 
 
Jag får se om jag bläddrar vidare i boken om balla ställen eller kanske bara drar in till Malmö och tecknar hus i gladare färger istället? Slänger in lite folk i bilderna? Eller går helt bananas och öser på tokiga färger och sedan tecknar en bild ovanpå det? 
 
 
Jo men visst blev det brunt, blått och grönt igen? Fast lite kul att komma ut på landet var det ju...
 
Träffade på två cyklande farbröder som stannade till och pratade en stund (hej! om ni är inne och läser). Man frågar alltid lite försiktigt om man får titta vad jag gör och det går ju så klart bra! Pratade lite om Svedala, tipsade om min utställning och delade ut visitkort igen. 
 
Idag har jag även lyckats fylla på min snajsiga reservoirpenna med svart, permanent bläck och tänker att det äntligen ska bli av att jag använder den tillsammans med akvarellfärg. Ny liten kreativ milstolpe är uppnådd! 
 
För övrigt testade jag att rensa rabatten men ryggen sa stopp efter en meter eller så. Inte mig emot för nu kan jag sitta under körsbärsträdet och filosofera tills jag ska hämta hem barnen.