Allmänt, Måla/rita Hahnemühle, blogga, grey book, inspiration, teckna

Nystart

Har i flera månader funderat på om jag ska lägga ned bloggen eller fortsätta? Orken har inte funnits att formulera mig även om jag fortsatt skapa. För att må bra behöver jag få lov att vara kreativ och då har urban sketching, mina barns idéer och en distanskurs i illustration varit en räddning. 
 
Just nu är mitt jobb monotont både fysiskt och psykiskt så en mental ventil behövs. Mina tankar vandrar hela tiden och jag är ofokuserad för det mesta och har svårt att vara "här och nu". Det är egentligen bara när jag engagerar mig i familjen eller en målning som jag mår bra. 
 
Tänker att även bloggandet kan bli en sådan ventil jag behöver. Självklart är det även ett bra skyltfönster för mina alster och jag är mer än redo att ta emot beställningar! 
 
 
Började så smått rita i en grå skissbok från Hahnemühle som jag köpte i oktober. Bättre sent än aldrig? Men nu i mars så passade den grå färgen perfekt till väderleken och den allmänna sinnesstämningen hos mig. 
 
 
Ibland kommer lusten att teckna men inspirationen lyser med sin frånvaro - då kan det räcka med att börja teckna parkeringen utanför fönstret så brukar jag komma igång. Och kan andra föräldrar sitta och pilla med sina telefoner när de väntar på sina barn så kan väl jag pilla i min skissbok? 
 
Det finns massor av saker jag kan skriva om men just nu måste jag ta en dag i sänder för att orka med. Jag har lovat mig själv att göra saker jag mår bra av och då ingår så klart