Allmänt, Måla/rita, Resor Ystad, båt, hav, lekplats, segelbåtar, strand, urban sketching, urbansketch, utflykt

Utflykt till Ystad

Förra helgen var hela familjen ledig och det firade vi med att åka på utflykt till Ystad. Vädret var toppen och då känns det lite som att man "borde" åka och göra något när man är ledig. Eftersom vi var både bad- och utflyktssugna föll valet på Ystad. 
 
 
Plaskade runt med barnen som sedan upptäckte en stenmur att leka vid. Jag vet inte vad de lekte men stenarna blev helt plötsligt roligare än havet? Då är jag ju inte den som tvekar att dra fram skissboken och måla lite. 
 
Framför oss satt en familj med färgglada stolar och parasoll som inspirerade mig. Jag testade på metoden att måla först och göra lite streck först i efterhand och kände mig hyfsat nöjd med resultatet. Det svåra för mig med hav, landskap och liknande är att allt blir likadant och flyter in i vartannat! Så jag uppskattar ju verkligen att det fanns människor, solstolar och diverse strandpryttlar att fästa blicken på. 
 
 
För att barnen inte skulle bli helt uttråkade (och sönderbrända) begav vi oss vidare till en lekplats. Jag har fortfarande inte koll på var den låg - vi hittade tipset på nätet och lite gps på det så var vi framme. Klängde runt lite med barnen men efter en stund blev ju JAG uttråkad istället.
 
Spanade efter något att rita men för en gångs skull hittade jag inget. Det var liksom bara lekredskap och träd på detta stället och sånt har jag redan tecknat tills jag blir tokig... Bredvid lekplatsen fanns en stor uppgrävd yta där man antagligen skulle bygga massor av hus. Längre bort på den ytan stod det lite maskiner! Jag vet inte vad det är med maskiner som gör dem roliga att teckna men nåt är det? 
 
Så jag hittade en plats i skuggan och en papperskorg (som luktade misstänkt av hundbajs) att luta skissboken mot för att slippa hålla den i famnen. Använde mina brushpens för att snabbt komma igång och kunna avsluta bilden inom överskådlig tid. Försökte skvätta på lite färg för att få bilden lite mer "slarvig" och spontan. 
 
 
Efter lekplatsen var vi alla rörande överens om att vi skulle hitta någonstans att äta kvällsmat. Vi åkte ner till hamnen och hittade ett fint ställe vid vattnet. Jag kände väl att det inte var läge att dra fram block och pennor där och då eftersom vi satt mitt bland borden och det var lite trångt. 
 
Barnen var mer leksugna och hade fått ny energi efter maten så vi stannade en stund vid en liten lekplats som ligger nere vid hamnen. Jag passade på att smita ned till bryggan och dra igång en skiss av båtarna! 
 
Nu kände jag att jag kanske ändå hade en liten stund på mig så jag gjorde som jag brukar; ungefärlig skiss med blyerts så att allt får plats, fyller i med bläckpenna och sedan på med akvarellfärg. Känner jag sedan att något behöver extra svärta eller färg som lyser så har jag mina färgpennor. Det är nog denna metod som är mest "jag" ändå även om det är kul att göra på nya vis. 
 
Denna helg är mannen inte hemma så jag ska utflykta med en kompis och barnen till Landskrona. Vi har ingen plan mer än så och jag antar att vi stannar på turistbyrån det första vi gör? Packar med skissboken så får vi se om vi hamnar vid något lämpligt motiv.