Allmänt, Måla/rita Eksjö, Moleskin, Torup, akvarell, bilresa, bokskogen, grilla, konstrunda, skissa, teckna, urban sketching, urbansketch

Glad påsk!

Eftersom jag nästan helt kört fast på uppgiften till illustrationskursen gör jag det som jag är bäst på; igonerar och gör andra saker... 
 
Egentligen ska jag ägna mig åt att bli inspirerad av Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald men jag vet inte var jag ska börja? Har försökt att förenkla mina bilder men har fortfarande ett enormt inre motstånd till att bryta mot allt vad perspektiv och realism heter. Fortsättning följer eventuellt. 
 
 
Istället har jag ägnat påskledigheten (tre dagar, yay!) åt att teckna vidare i mina skissböcker. Vi har varit på resande fot i två dagar och lite nya miljöer brukar alltid inspirera mig. Huset till vänster ovan är tecknat på kvällen medan jag kikade ut genom vårt hotellfönster. Högra sidan är allmänna intryck från bilresan hemåt. Solnedgången var helt fantastiskt fin och jag kunde inte låta bli att göra ett försök med mina färgpennor i den grå boken. 
 
 
Vi åt en god lunchbuffé på Rosegarden och alla fick en möjlighet att välja sina favoriträtter. När vi satt och jäste lite efter maten passade jag på att göra en snabb målning av lokal och barn. På bilden ovan har jag lyckats rätta till min son en smula - vet inte hur jag tecknade men han såg helt galen ut från början?! Jag börjar ju få kläm på att teckna barnen också (som man kan se till vänster) men ibland går det käpprätt åt skogen ändå. Tror det galna utseendet berodde på att ögonen hamnade någonstans i pannan från början. Ehm...
 
 
Idag har vi varit hemma i Svedala och drällt. Åkte en runda ut till bokskogen för att grilla korv och titta på konstutställningen som samlade alla konstnärer som är med på konstrundan i västra Skåne. Det enda jobbiga var att alla andra i närområdet kommit på samma tanke. Men så fort vi hittat en parkering, väntat ut ledig plats för att grilla och alla fått lite korv med bröd i magen så kändes tillvaron bra igen. 
 
Att jag dessutom hann med att måla lite medan barnen sprang runt på skogslekplatsen i solskenet gjorde onekligen underverk för välbefinnandet. Försökte öva lite på att göra träd på avstånd, träd lite närmare och träd som stod framför de andra träden. Mycket pinnar blir det ju men om man börjar med akvarell och blyerts och sedan arbetar sig framåt med tusch och svart penna så blir det lite mer djup i skogen. Fast längtan efter löv är stor hos mig!
 
 
Sista bilden för idag blev när jag satt i solskenet på innergården vid Torups stenlada. Jag höll bokstavligt talat ett öga i skissboken och ett på lillebror som for runt och pillade och byggde med småstenarna. Det funkade bra tills han tyckte det var en bra idé att sparka småsten på andra besökare så då fick vi packa ihop och åka hem. 
 
Känner mig nöjd med att jag släpar med min lite större skissbok från Moleskin (typ A4-storlek) istället för att nöja mig med den som är hälften så stor. Jag kommer inte ihåg var jag läste det men en annan skissare hade fått rådet att "draw bigger, it'll be better" och jag tyckte att det var något som även jag skulle behöva testa. Egentligen har jag skissat i detta formatet mycket innan också men då i en bok som var hälften så stor, vilket inneburit att jag fått en skarv mitt i varenda teckning. Man behöver ju inte vara ett geni för att räkna ut att det är bättre utan skarv. 
 
Hoppas att alla haft en bra påsk! 
#1 - - Alicia:

Vilka fina ögonblick du samlat (och fångat!) Från din påskledighet! Färgpennorna mot det gråa pappret är så vackert och jag blir alltid inspirerad till mer vardagsteckning ochh friluftsmåleri av att titta in hos dig. Fortsatt glad vår!

Svar: Åh tack så mycket! Det är alltid inspirerande att ge sig iväg till nya platser för att teckna och nu hoppas jag på bättre väder!
Christina Forsberg