Allmänt, Måla/rita Brösarp, Haväng, Smygehuk, Svedala, Torup, bokskog, skiss, skissbok, slott, urban sketching, urbansketch

På gång igen!

Jag kan inte fatta att det hunnit gå nästan två månader sedan mitt förra inlägg?! Eller jo, jag förstår ju att tiden gått medan jag inte skrivit något. Inte för att det inte händer saker i mitt liv som jag kan skriva om (har varit på två fantastiska resor i sommar) men energin försvann innan semestern och det har inte varit mycket bättre efter heller kan jag be att få tala om. 
 
Det är trist när jobbet blir en sådan energitjuv att man inte orkar vara kreativ fast man känner att man behöver! Efter att jag kommit hem från Skottland, som var resa nummer två, så dröjde det nästan två veckor innan jag plockade upp en penna och pensel. Men nu känner jag att jag har landat i mig själv igen och saker kommer säkert att förbättras på jobbet så min energi kommer komma tillbaka. 
 
 
Jag har inte riktigt smält alla intryck från i somras och sorterat ut vad jag vill skriva om ännu. Så ni får helt enkelt hålla till godo med lite bilder från mina skånska äventyr i helgen som gick. Dock kan man se fram emot berättelser och bilder från Urban Sketchers Symposium i Chicago och en rundresa i norra Skottland. 
 
Mannen och jag hade tioårig bröllopsdag i helgen och firade detta med en liten utflykt på Österlen. När jag nu vistades på platser utan barnen så hade jag helt plötsligt möjligheter att skissa i hyfsad lugn och ro. Lite kallt var det ändå i hamnen i Smygehuk så jag valde att färglägga på hemmaplan. Övade lite på att teckna med färgpennor när jag ritade dit molnen. 
 
 
Färden gick vidare mot Kivik där vi fikade och handlade must, juice och cider. Sedan åkte vi vidare till Brösarps gästgivaregård. Medan vi väntade på middagen tog vi en tur ut till Haväng där jag kunde rita av en ålabod, hav, sand och träd. Testade på en svart akrylpenna som jag fick i Chicago och är ganska nöjd med svärtan som annars är knepig att få in i en bild med smalare pennor. 
 
 
I söndags så var det bokskogens dag ute i Torups friluftsområde i Svedala. Så klart att vi åker dit när det händer grejer! Efter att vi gått en runda, testat olika aktiviteter, ätit korv och kollat på utställare så kunde jag sätta mig i gräset vid slottet och teckna en stund. Man och barn drog till skogslekplatsen så det var därför jag hade tid över...
 
Jag försökte fokusera på en del av slottet, skissade lite med blyerts (så att väl valda delar faktiskt skulle få plats på pappret) och använde mig av brun fineliner-penna. Med tanke på att Torups slott är av tegel så kändes den bruna mer logisk än den svarta. Fast när det kom till växtligheten i förgrunden så åkte den svarta pennan fram igen. Hade jag tagit fram mina kunskaper från sommarens workshops så borde jag öst på med akvarell och sedan möjligen dragit lite med en grön penna för texturens skull. Till nästa gång kanske? 
 
Nu ska jag försöka fokusera på att fortsätta teckna och underhålla mina nya och gamla kunskaper. Även en del återblickar till sommarens äventyr står på schemat och jag kommer säkert att blogga lite mer frekvent.
 
 
#1 - - Alicia:

Så stämningsfullt! Fint att få följa med på dina utflykter. Reagerade särskilt på just molnen i första bilden, så färgpennorna hanterar du väl. Gillar också dina svarta konturer. Väldigt fint!

Svar: Tack ska du ha! Är så smått i färd med att samla tankarna kring sommaren som varit - så fler utflykter kommer så småningom...
Christina Forsberg