Måla/rita Knutstorp, Malmö stadsbibliotek, akvarell, lekplats, pelargon, skissbok, stcc, teckna, urban sketching

Tecknat i april

Nu har det gått en hel månad sedan jag ansåg att jag hade något att blogga om. EN HEL MÅNAD?! Grejen är väl att jag inte dragit igång några spännande pysselprojekt på sista tiden plus att det är lite lätt hysteriskt på jobbet nu när blomstersäsongen dragit igång på allvar.
 
Så när jag kommer hem vill jag mest bara sitta i soffan eller så gör man en ansträngning och kör en maskin tvätt, klipper gräsmattan eller städar valfritt område här hemma. Och vem vill se bilder på det? Och vilka tips har jag att komma med när det gäller hushållsarbete? Kanske lite tips till din gräsmatta men annars är jag ingen expert...
 
Jag kunde hänga med Urban sketchers i Malmö för några veckor sedan och då kom jag igång lite med min nya skissbok. Känner att IKEA är lite otippat ställe att handla konstnärsmaterial på men jag ger det i alla fall en chans. Det blev en lång bild av hur det ser ut när man skissar Moriskan från baksidan. 
 
 
Formatet är onekligen nytt för mig och det är inte helt lätt att få till en fin bild av hela uppslaget på en gång, men skam den som ger sig. Pappret är ganska tjockt och funkar bra med akvarell. Möjligen att det börjar smula sig lite om jag skulle lägga på för mycket vatten så det kan jag ju försöka undvika. Sen är det också ganska poröst om jag ska jämföra med förra skissboken, dvs färgen biter fast i pappret på en gång så det gäller att vara bestämd för man kan verkligen inte göra om det minsta lilla. 
 
Hur som helst så var det en mycket trevlig utflykt även om det blev en smula kyligt att sitta stilla och skissa i aprilvädret. 
 
 
En vecka senare så åkte jag och barnen in till Malmö på utflykt en ledig måndag. Vädret var verkligen inte kul alls men vi hade regnkläder och vinterskor så det gick bra ändå. Det slutar alltid med att vi hänger på en lekplats och inget nytt denna gången heller. Jag påbörjade en skiss på plats men sedan började det att regna så vi blev tvungna att dra oss in på biblioteket och hänga i sagohörnan en stund. För att kunna göra klart bilden på hemmaplan knäppte jag några foton (jag VET att detta är emot "reglerna" för urban sketching men det skiter jag i). 
 
Det blev mycket träd och massa pinnar åt alla håll och kanter. Just nu sitter jag och önskar att löven kan komma någon gång så att det blir enklare att skissa träd...
 
 
Även om jag jobbar med pelargoner (och andra blommor) hela dagarna så har jag ännu inte tröttnat på dem. Det är något meditativt med att gå och plocka och jag älskar att det finns så många varianter! Jag har tänkt att jag ska köpa hem och sätta i köksfönstret men så är det svårt att bestämma sig när det finns så många sorter. 
 
Egentligen är det här inga noggranna målningar av blommor utan mer kontrollerade färgblobbar i pelargonform. Fast jag kan ju tycka att det är viktigare att fånga känslan i en bild snarare än att göra den superdetaljerad. Nu när jag sitter och tänker på det kanske jag skulle göra större målningar också? Kanske äntligen ge mig på fina akvarellblocket...
 
 
Senaste tecknartillfället kom igår när vi var på utflykt till Knutstorp för att kolla på STCC racing. Jag kan inte komma och påstå att jag är överdrivet exalterad över att se på bilar som kör fort - men barnen satt helt fascinerade vid nästan varje lopp! Och så var det ju en helt ny miljö för mig att teckna i så jag var också nöjd. 
 
Dagens stora planer går ut på att köra lite tvätt, klippa gräset och dona runt i trädgården... Kanske börja måla tulpaner? Vem vet?