Baka, Barnpyssel, Pokémon Pokémon, godis, grönsaker, kalas, katapult, påskägg, tårta

Pokémon party!

Så har vi då firat av vår nyblivne sjuåring med ett ordentligt barnkalas! Huset fullt av killar som lekte, åt, pysslade och byggde lego. Man är ju lite nervös inför att ha elva barn som springer runt här hemma men det gick hur bra som helst.
 
Pokémon-temat började redan med inbjudningarna, de pyntade lampskärmarna och fortsatte in på aktiviteterna och maten. 
 
 
Jag såg till att få lite hjälp med att lägga ut grönsakerna i rätt form. 
 
 
Och så här fint blev det med lite blomkål, tomater och svarta oliver! Kan inte svära på att barnen åt av just dessa grönsakerna men de tyckte att det var en rolig detalj i alla fall. Och så fick ju alla korv och bröd också så ingen gick hungrig någon längre stund. 
 
 
Som en aktivitet hade vi bygge av katapulter och sedan skjuta prick på olika pokémons på en måltavla. Det blev inte så många som faktiskt byggde men desto fler som uppskattade att sitta och skjuta pingisbollar i hålen som vi dekorerat som olika pokémons. Och just pingisbollar gör inte så mycket skada när de studsar runt i huset. 
 
 
Jag hade tänkt att servera popcorn eller liknade ur några påskägg som målats om till pokémonägg, men det visade sig att de kom till bättre användning när killarna skulle samla ihop pingisbollarna och ladda katapulterna. Tänker att vi återanvänder dessa till påsk igen. 
 
 
Och så blev det då dags för tårta! Jag tycker faktiskt att det riktigt kul att planera, baka och sedan gå loss med pyntet. I år blev ju formen förhållandevis enkel och jag gillar det rena och tydliga pokébolls-mönstret. Ljusen köpte jag på nätet för att få till det där "lilla extra".
 
 
Och innan gästerna går hem från barnkalas får man så klart en godispåse! Jag tror att det är obligatoriskt och står i kalaslagarna. 
 
När jag stod på ICA och handlade inför tårtan, godispåsarna och allt så fick jag syn på tutti-fruttiringarna och de såg nästan precis ut som pokébollar. Delade på lite pingvinstänger och tryckte in i mitten och hepp så fick jag till ett "hemgjort" godis som passade fint in i temat. Vi fyllde även på med tatueringar och liten leksak så att de skulle få något litet minne med sig hem från kalaset.
 
Jubilaren själv var helnöjd efteråt och tyckte att det var det bästa kalaset någonsin! Självklart skriver jag detta som objektiv mamma...