Måla/rita akvarell, akvarellfärg, fineliner, fyr, fyrtorn, inramning, måla

Fyrtorn

Det var som bekant ett tag sedan jag skrev ihop och visade något jag pysslat med på bloggen. Men det är liksom inte så lätt alla gånger när man jobbar heltid mitt under brinnande blomstersäsong - kommer hem och kan inte formulera en klar tanke? Samtidigt behöver jag avkopplingen som det innebär att sätta mig med block och pennor, så det har jag fortsatt göra.
 
Köpte ett litet akvarellblock i storlek A3 för några veckor sedan för jag tänkte att det inte är så krävande att arbeta i en liten skala. Tror det började med att jag ville måla moln, himlar och allmänt flödigt i vått-i-vått teknik för jag halkade in på fyrar. Efter ett par fyrar kom jag på att vi har en ram med sex lediga platser så det var bara att fortsätta!
 
 
Tänkte faktiskt på att ta bilder under arbetets gång för att just kunna visa upp att det inte är några konstigheter egentligen. Jag letade helt enkelt upp en fyr på nätet som jag tyckte verkade lagom spännande och gjorde en skiss i blyerts. En sak jag lärt mig är att använda lagom mjuk/hård penna så att man kan sudda bort utan problem (HB är min favorit till detta).
 
Sen fyllde jag i med permanent bläckpenna och gav mig på himlen med akvarellfärg. Det är kul att lägga på massa vatten och färg och se hur det rinner i varannat! Lite tålamod krävs dock för angränsande områden måste torka ordentligt så att inte ALLT på bilden rinner ihop och bildar en klump...
 
 
Jag fortsatte av bara farten och försökte mig på en annan typ av fyr. Denna fick en soligare himmel där jag torkade upp lite av den blå färgen med papper (för att komma åt det vita i pappret) och gav molnen lite skuggor av mörkare blå/grå. Gräs och snår i förgrunden målade jag med en halvtorr och lite spretig pensel. 
 
 
Lagom till att jag började på sjätte och sista fyren kom maskeringsvätskan (bland annat ) som jag beställt från Adlibris. Jag testade en sort under min akvarellperiod i tonåren men det måste ha varit något fel på den flaskan för den var alltför trög och gick knappt att applicera. Det här var så himla lätt att pensla på, låta torka för att sedan bara gnugga bort när jag färglagt klart. Trodde nästan att det var nåt fel eftersom det gick så lätt? Ska helt klart börja använda maskeringsvätskan regelbundet för det underlättar ju något kopiöst när jag vill behålla pappret vitt på små ytor eller bara skydda t ex en fyr när jag färglägger himlen.
 
 
Och igår kväll kom så ögonblicket som jag sett fram emot under några veckor - inramning och upphängning! Inte alltför sällan så börjar jag med storslagna planer och så kommer jag halvvägs... Det var till och med så att lillebror tyckte att det blev så pass fint att vi kunde hänga den i hans rum. 
 
I övrigt har vi planterat lite ätbart här hemma, kontruerat blomstöd av armeringsjärn och ska försöka ta lite inspirerande bilder en solig dag. Så när som helst nu. När som helst...
#1 - - Alicia:

Jag blev så kär i bilden du visade i Akvarellmålarna på Facebook att jag snokade vidare i jakt på fler målningar. Väldigt glad att upptäcka att du har en blogg - och en så fin och trevlig en! Tilltalas mycket av ditt bildspråk och känner igen min egen arbetsprocess i det du skriver. Otroligt fina målningar och sagolik monteringen i fönstret!

Svar: Tack för den fina kommentaren! Hela grejen med bloggen är att försöka inspirera och avdramatisera det här med att vara kreativ. Just nu blir det mycket små skisser i all hast (för det är det jag hinner med när jag är ute med två barn) men fyrarna blev en grej som jag satt och pillade med på kvällarna i lugn och ro...
Det är inte alltid tiden räcker till att uppdatera bloggen, men jag huserar även på instagram - crazycraftlady79 heter jag där.
Christina Forsberg

#2 - - Linnéa:

Vilka underbara målningar!!! Färgerna är ju helt fantasktiska! Blev väldigt inspirearad att sätta mig ner och måla lite akvarell till helgen :D

Svar: Tack så mycket! Kul om du kommer igång för akvarell är skoj!
Christina Forsberg