Måla/rita, Växter Tiny Tim, akvarell, grönsaker, odla, pelargon, teckna, trädgård

Vi odlar lite

Förra året skrev jag ett inlägg om att odla med barnen och vi kunde ju inte vara sämre i år? Jag gillar att göra det enkelt för oss och köpte ett par färdiga tomatplantor (istället för att driva upp egna), en frilands-gurka och en gul squash. Det är enklare för både barnens och mitt tålamod med halvfabrikat och speciellt deras intresse hinner svalna någonstans mellan att sätta frön och vääääänta på att plantorna visar sig... 
 
 
Tomaterna och gurkan får samsas i en pallkrage tillsammans med lite morötter. Nu undrar jag om de kanske hamnat i en lite för mörk hörna av trädgården för det är ingen "fart" på dem riktigt. Jag ska i vart fall köpa hem en flaska näring och vattna lite med den i hopp om att det ska hända lite mer. Det är speciellt viktigt med extra näring nu när det varit så regnigt, eftersom allt vatten lakar ur jorden snabbare. 
 
 
Squashen har kommit igång jättefint och vi kan snart börja skörda frukterna av vårt arbete (hö hö). Vi satte även lite ärtfröer och för att ge dem lite stöd har jag gjort enklast möjliga lösning och lutat två armeringsnät mot varandra. Lite ståltråd håller ihop konstruktionen och så var det klart!
 
 
För att spinna vidare på det rostiga temat så har jag också köpt tre långa armeringsjärn och surrat ihop dem till en pyramid. Just nu är själva växten som ska klättra där inte så imponerande med det hoppas jag ska ändras - en cobea/klockranka kan klänga ganska ordentligt...
 
 
Lite mer pyssel har det varit med mina pelargonsticklingar. Jag fick en "Tiny Tim" förra året av en kollega och det är världens minsta pelargon! Den har sedan dess bott inomhus hela vintern och blev ganska lång och ranglig till slut. Men det gjorde inget eftersom jag då fick gott om material till att ta sticklingar. 
 
Pelargon är nog något av det enklaste man kan ge sig på att föröka - alla sex sticklingarna tog sig utan vidare diskussioner. Jag har inte gjort något märkvärdigt utan satt dem direkt i såjord, haft dem på fönsterbrädan så att jag kunnat hålla koll på vattningen och nu har jag skolat om dem i näringsrik blomjord. Perfekta små presenter att skicka vidare bland kollegorna!
 
 
Nu i veckan var vi och hälsade på hos en kär gammal vän i Lund. Vi har inte setts på flera år - livet och allt vad det innebär har kommit emellan och så springer tiden iväg. Men nu satt vi och fikade flera timmar i hennes helt fantasktiska trädgård! 
 
Att trädgården är hennes stora intresse råder det inga tvivel om för den är totalt förvandlad! Från att ha varit en slänt, björnbärssnår och inte mycket mer finns här nu vackra rabatter, välskötta (runda) gräsmattor, stenlagda gångar, små mysiga sittplatser, en bambu-berså och små rum för att sitta och mysa i. Om ni vill få inspiration på Instagram ska ni sälla er till asalouiise och hennes följare! 
 
Jag kunde så klart inte låta bli att dra igång en akvarellteckning och till och med ena barnet hade med sin skissbok. Inspirationen flödade och vi hade en riktigt mysig eftermiddag. Tack för det!