Måla/rita Malmö urban sketchers, akvarell, fineliner, skiss, skissbok, urban sketching

Sketchwalk i Slottsparken, Malmö

Jag hade långt i förväg skrivit upp dagens datum och peppat för sketchwalk i Malmö idag - så att vädret hotade med regn avskräckte faktiskt inte mig denna gången! Eftersom vi träffades i Slottsparken fanns det ju faktiskt möjligheter att smita inomhus på olika ställen så jag tänkte att "det löser sig säkert".
 
Vi blev fyra stycken som trotsade vädret och det blev riktigt trivsamt trots manfall. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Men seriöst - hur kul är det med akvarellmålning i duggregn?! 
 
 
Alla var ute efter att teckna möllan och som vanligt hamnade vi på olika ställen eftersom vi har olika perspektiv på saker och ting. Jag fick span på en bänk uppe på kullen så där satte jag mig. Klarar inte alls av att stå upp och skissa och att sitta i gräset fanns inte på kartan en lite småblöt dag. 
 
På bänken fick jag ett lite kul perspektiv på möllan, rivning av scenen på Mölleplatsen och Turning torso i bakgrunden. Jag passade på att redigera bort en märklig ljusrigg som stod bredvid - man kan faktiskt frisera verkligheten lite så att den passar. 
 
Men när regnet började droppa ned i skissboken kände jag att det fick vara nog och så hade jag förlorat känseln i rumpan efter att ha suttit i märklig skräddarställning på bänken alldeles för länge. Promenerade omkring lite i trädgården innan det var dags att möta upp de andra på Slottsträdgårdens café.
 
 
Vi lyckades få ett bord i det mysiga växthuset där vi kunde sitta och färglägga, fika, prata pennor och skissböcker och avsluta med lite skiss inomhus. Det blev väldigt mysigt att sitta där inne medan regnet droppade på rutorna runt omkring. 
 
Pratade lite om Chicago och kommande symposium (jag ska åka om 19 dagar!!!) och hur några av de andra upplevt att det varit i Manchester förra året. Intensiva dagar verkar det bli i alla fall. Nu är jag extremt sugen på att komma iväg och vårt "sommarväder" här hemma uppmanar ju inte direkt till att sitta ute och skissa. Eller sitta ute överhuvudtaget för den delen. 
 
 
Våra samlade verk från dagens sketchwalk. Mina blev en på detta hållet och så vänder vi och skissar lite hitåt också... Trots att vi har varit på samma ställen och skissat mer eller mindre samma motiv så blir det alltid helt olika - precis som det ska vara! 
 
Det var nog när jag vände blad i almanackan som jag insåg att semestern (och Chicago-resan) är nära och jag är mer peppad än någonsin att komma iväg. Borde kanske fixa någon typ av lista på vad jag ska komma ihåg att ta med? Eller en kom-i-håg-lapp åtminstone. Eller nåt. 
 
#1 - - Alicia:

"Sketchwalk" - vilket fint namn! Jag har nyligen varit ute på två målarutflykter med vänner och vilken kick en får av att skapa sida vid sida ute i friska luften. Fint att få ta del av allas alster, och så mysigt det ser ut inne i växthuset!

Svar: Det är verkligen något att rekommendera! Om du har några "urban sketchers" i närheten så är det ingen dum idé att ta kontakt och hänga med.
Christina Forsberg