Barnpyssel, Pyssel Pokémon, falsben, inbjudningar, kalas, limstift, stansa

Inbjudningar till Pokémon-kalas

Det har sedan länge stått klart att det ska vara Pokémon-tema på nästa barnkalas här hemma! Intresset har förvisso svalnat lite nu över vintern men fick ny fart på semestern. Sen hjälpte det ju onekligen att det kom 80 nya filurer att jaga alldeles nyligen. 
 
Jag gillar Pokébollarna som utgångspunkt för olika pyssel eftersom det är tydliga former och starka färger där det syns lång väg vad det ska föreställa. 
 
 
Blev faktiskt lite glad när jag lyckades rota fram papper som vi hade kvar sedan vi gjorde inbjudningar förra året! De färger som går åt är ju inte så många (röd, svart och vit) och på själva kortet hade vi grönt eller blått. 
 
Eftersom jag försökte att göra det så enkelt som möjligt kunde födeledagsbarnet själv vara med och sköta allt klistrande. Papperskniv och linjal skötte dock jag... 
 
Som ni ser på bilden så blev det lite mellanrum mellan färgerna men där klistrade vi ju bara en svart remsa sedan. 
 
 
Här har jag försökt samla allt material lite pedagogiskt så där. Den vita pinnen nere till höger är ett falsben och supersmidig att ha när man ska göra exakta vikningar. Cirklarna tryckte vi ut i två storlekar med hjälp av stansar. Sedan satte vi fast dem på kortet med distanskuddar och fick då lite mer 3D-känsla och "det lilla extra". 
 
 
Har googlat fram flera skojiga inbjudningar där man gjort själva informationen som ett Pokémonkort och kände mig lite inspirerad till att testa själv. Vi letade gemensamt fram ett kort som såg kul ut - allt måste godkännas! 
 
Ska inte komma här och påstå att jag är någon fena på Photoshop men jag vill ju så gärna kunna göra kul saker! Jag brukar i alla fall veta vad jag vill göra med programmet och ungefär hur det ska gå till. Ibland tar det stopp där men jag lyckades i alla fall sudda bort lite text och lägga till egen denna gången. 
 
Nu ska vi bara komma fram till om vi ska pyssla flera saker och vad man ska äta och göra på kalaset...