Måla/rita beställning, blyerts, promarker, sekretär, teckna, viktoriansk

Viktoriansk villa på gång

Då var det verkligen hög tid för lite aktivitet på bloggen igen! Inte för att jag sitter helt passiv i verkliga livet men det är inte alltid man har tid eller ork att skriva om det man lyckas åstadkomma.
 
Vi jagar vidare efter Pokémons här i Svedala och ibland är lyckan stor för då åker vi in till Malmö och går diverse ärenden samtidigt som vi hittar nya och gamla filurer. Har dessutom virkat en och en halv Pokémon här hemma; Poliwag och Dratini. Eftersom Dratini fortfarande saknar ögon är hen inte mycket att visa upp här ännu tänker jag.
 
Fick min andra beställning på en teckning! Visserligen är det syster yster men inte desto mindre kul för det. Hon hade sett en skiss på ett viktorianskt blått hus jag visade på bloggen tidigare. Eftersom hon möblerat lite nytt hemma så ville hon gärna ha ett liknande blått, havsnära skrytbygge i New England-stil att ha på väggen.
 
 
Efter att ha googlat och pinterestat mig snurrig på hus så fastnade jag för någon sorts viktoriansk historia med torn, tak i olika vinklar och en ordentlig "wrap around" veranda. Det havsnära läget är dock struket.
 
 
Ofta tryter tålamodet och/eller tiden när jag ska sätta mig och rita så det är inte alltför sällan som jag ger mig på motivet direkt med svart penna och hoppar hela blyertsmomentet. Men ska resultatet hänga på någons vägg får man ju se till att skärpa sig och försöka få till proportioner, vinklar och sånt någorlunda innan man ger sig på motivet med permanenta pennor...
 
 
Här visar jag egenligen bara att jag börjat fylla i huset, suddat bort blyerts och sedan ritat lite nya stödlinjer med blyerts igen. 
 
 
Jag har ju blivit med sekretär också sedan sist jag bloggade! Ropade in denna skönheten på Bamses Auktioner för ungefär en femhundring. Visa mig ett nyproducerat skrivbord som är mer prisvärt och praktiskt? Vid samma tillfälle "råkade" jag även få med mig en lite mindre sekretär som jag ska måla om och ha som barnskrivbord i någon hörna. Tänkte besöka lilla färgbutiken här i Svedala som pysslar med möbelmålning och se vilka roliga saker jag kan shoppa där. Så ni har ett nytt inlägg om detta att se fram emot lite senare...
 
 
Så här är alltså nuvarande status på det blå, havsnära, viktorianska skrytbygget. Jag ska be att få åberopa konstnärlig frihet och jobba vidare lite med skuggorna. 
#1 - - Elise:

Så otroligt begåvad du är på det där med att rita, alltså! Superfint!

Svar: Tack så himla mycket! Glad jag blir. :)
Christina Forsberg