Måla/rita, Pyssel akvarell, armband, färgpennor, ljusbord, makramé, murarsnöre, skruvbrickor

Shopping på Drewex!

Eftersom jag då och då (eller ganska ofta för den delen) utgår från foton eller andra bilder när jag ska rita något har jag funderat på det här med att ha ett ljusbord till hjälp. Jag tänker att då slipper jag sitta huuuur länge som helst med blyerts och skissa innan jag ger mig på motivet med permanent penna. Och eftersom det ofta är tålamodet och tiden som tryter när jag väl är inspirerad nog att sitta och teckna kändes det som en bra idé att investera i ett pålitligt hjälpmedel.
 
 
Så nu är min lilla rit- och pysselhörna i vardagsrummet utrustad med ljusbord! Jag valde mellan led och lysrör men eftersom priserna skiljde sig åt ganska kraftigt föll jag för det lite billigare lysrörsalternativet. Ville ändå komma upp i A3-storlek för en rimlig peng eftersom jag inbillar mig att A4 blir för litet. 
 
Skulle någon nu tycka att jag "fuskar" så kan jag meddela att det struntar jag i! Ni vet vid det här laget att jag behärskar det här med perspektiv och proportioner någorlunda även utan ljusbord - det tar bara en sabla tid att komma dit jag vill... 
 
 
Passade även på att investera i lite nya färger och pennor. Färgpennorna ska nog få följa med mig ut på ritäventyr så småningom så där valde jag en specialmix just för landskap (mycket grönt och brunt). Akvarell har jag inte målat på jag vet inte hur många år så där tyckte jag också att det var dags för lite nya färger. Plus att jag skaffade mig en liten pensel som har vattenbehållare i skaftet! Har sett några andra tecknare på Urban Sketchers som kört med den varianten och blivit sugen själv. Mindre kladd och klydd tänker jag där. 
 
 
Här bjuder jag även på en teckning från i höstas som kommit så pass långt att den är inramad och hänger på väggen. I vanliga fall åker det mesta in i något skåp och blir liggande. Så jo, jag klarar mig ju utan ljusbord men jag kan inte säga på rak arm hur många timmar det tog mig att teckna ovanstående hus? Några kvällar var det i alla fall som lades på den. 
 
 
Som avslutning bjuder jag på ett litet minipyssel i form av ett armband. Det är murarsnöre som blev över från barnkalaset (gick inte åt så fasligt mycket för att hänga lite vimplar) och några skruvbrickor. Jag friskade upp mina makramékunskaper lite genom att googla och sen var det bara till att börja knyta. Filosoferar vidare på vilka andra snören som vi har på jobbet och om det inte hade varit lite snyggt med muttrar? Det ska väl för tusan synas att man jobbar på byggmarknad!