Måla/rita färgpennor, ljusbord, promarker, teckna, tegelhus

Ljusbordet är inritat

Då har både sonen och jag testkört ljusbordet och vi är nöjda med resultaten - ett hus och ett gäng olika pokémons. Gissa vem som gjorde vad liksom?
 
 
Jag utgick från ett foto av ett hus som jag brukar gå förbi på våra promenader. Publicerar inte själva fotot eftersom jag inte känner människorna som bor där och det kanske blir lite konstigt att lägga ut bilder på nätet av andras hus utan tillstånd. 
 
Men dessa linjerna är i alla fall så långt som jag kom med ljusbordets hjälp. Och det tog mig inte flera timmar att nå hit kan jag ju avslöja. Sen får man gärna tycka att det är lite "fusk" att göra så här, bryr mig fortfarande inte. I stället hjälper det mig att komma fortare fram, väggarna blir lite rakare och inspirationen hinner inte tryta när tålamodet gör det. 
 
 
Tecknade vidare på frihand när jag nu hade grunderna och alla proportioner klara. Taken lutar dit de ska och alla fönster är i raka rader! Bara en sån sak gör mig lite glad. 
 
 
På denna bilden har jag gått över motivet med promarkers och gjort ett tappert försök att framställa tegel. 
 
 
Och så lite färgpennor på det hela också! Cypresserna fick sig en omgång grått också bland det gröna eftersom de är så massiva och ganska kompakta. Dessutom kan man ana lite, lite höstlöv som ligger på trottoaren framför brevlådan. Det är ju trots allt september nu. 
 
Min man tyckte att jag "kunde lägga teckningen i deras brevlåda" för att se vad som händer. Själv tycker jag att det verkar lite stalker-aktigt och väljer nog att stoppa in den i skåpet/lådan här hemma istället. Räknas man förresten som stalker om det är ett hus man spanar på?