Allmänt, Baka, Pyssel Angry Birds, flyttkartong, kalas, tårta, vimplar

Födelsedagskalas!

Så blev det då äntligen dags att fira att lillebror fyllt år (i förra månaden)! Eftersom det var första gången som kompisarna från dagis skulle komma hem till honom på kalas har det varit lite extra exalterat här hemma...
 
Temamässigt har vi gått från superhjälte-kalas till nåt sorts allmänt Angry Birds-inspirerat dito via popcorn-kalas, godis-kalas och femhundrasjutton andra varianter. ALLT har tilltalat jubilaren och det har varit omöjligt att zooma in på något specifikt. 
 
 
Eftersom vi älskar tårta och jag inte tycker det är heltråkigt att göra dem och pynta loss började vi planera och skissa upp en variant med fåglar och grisar. Detta kom sig av att barnen och jag var inne på Ultimate Cake i Malmö för att köpa ordentliga karamellfärger (inte sånt strunt som dr Oetker håller sig med) och vad satt där i hyllan om inte några Angry Birds och en gris? De fick följa med hem och genast var Avengers-tårtan ett minne blott. 
 
 
När jag gör tårta har jag ett gammalt beprövat recept från "Sju sorters kakor"-boken (ni vet den som står i nästan alla människors bokhyllor?) som innehåller lika mycket potatismjöl som vetemjöl. Detta gör att man får en fluffig och trevlig botten som lätt suger åt sig av det man väljer att fylla tårtan med. 
 
I detta fallet var det beställt jordgubbar och hallon. Jag provade att göra en hallonmousse från paketmix men det gick inte så himla bra. Det blir lätt så när man läser instruktionerna alldeles för fort och tar dubbelt så mycket mjölk som man ska... Som tur var hade jag jordgubbar i frysen som jag kunde tina och kladda på.
 
 
Jag gillar Leila Lindholms recept på frosting och brukar göra den för att täcka tårtor. Till den jordfärgade varianten använde jag mig av en extra klick nutella. Lite smulor, godisägg och väl utplockade bokstavskakor kompletterade sidan av tårtan.
 
På ovansidan är gräset spritsad frosting, griskonstruktionen består av diverse kakor från ICA och slangbellan är gjord av chokladdoppad mandelmassa. Blommor och blad hade jag över sedan tidigare projekt och det hela är alltså fullt ätbart, precis som det ska va! 
 
 
Eftersom vi hade en helst sanslös tur med vädret kunde vi fixa och pynta för att spendera mesta tiden i trädgården.
 
 
Några blå plastsäckar blev till spindelnät som den "elaka spajdemannen" lämnat i vår trädgård. Dem kunde man beskjuta med serpentinspray och det var kul så länge den varade. Två minuter ungefär.
 
 
Vårt trötta plank fick sig en lite uppiggande girlang med vimplar av vaxduk. Enklast möjliga variant här med häftpistol och bättre begagnad vaxduk från uterummet. Köpte hem murarsnöre från jobbet eftersom jag inbillar mig att då kan vimplarna hänga kvar lite längre än om jag tar ett band/snöre av mer textil natur. 
 
Det är märkligt vilka undrande blickar man får av kollegorna när man frågar var vi har murarsnöre - jag behöver eftersom vi ska ha barnkalas i helgen?
 
 
Slutligen så hade jag även shoppat ett tio-pack flyttkartonger som vi använde som byggklossar i någon sorts Angry birds-inspirerad rivningslek. Nu kunde barnen bygga upp torn och hus för att sedan kasta fotbollar mot det hela! Kartongerna var även kul att försvinna in i, ställa upp som dominos och bygga borgar med. 
 
Enkelt, billigt och väldigt kul litet kalas blev det!